Son dakika haberi: Rusya'dan Azerbaycan-Ermenistan çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Rusyadan Azerbaycan-Ermenistan çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 13:26

Gelen son dakika haberine göre, Kremlin: Çatışmalar derhal durmalı, diyalog kapısı açılmalı, çatışma yerini diplomasiye bırakmalı

Haberin Devamı

Kremlin: Çatışmalar derhal durmalı, diyalog kapısı açılmalı, çatışma yerini diplomasiye bırakmalı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalarla ilgili Türkiye ile temas halinde olduklarını söyledi.

Peskov, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da devam eden çatışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Dağlık Karabağ'daki durumdan endişe duyduklarını belirten Peskov, "Tüm tarafları, özellikle de çatışan tarafları azami itidale ve askeri yönetemlerle hareket etmekten ve ileride durumun kötüleşmesini kışkırtabilecek adımlardan vazgeçmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Önemli olan, kimin suçlu olup olmadığını belirlemek değil, çatışmaları durdurmaktır." diyen Peskov, meselenin siyasi diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Peskov, Dağlık Karabağ durumuna ilişkin Türkiye ile temas kurduklarını aktararak, "Dışişleri Bakanlığı üzerinden Ankara ile temaslarımız oldu. Bu konuda Rus tarafı tam temas halinde." dedi.

Rusya'nın hem Azerbaycan hem de Ermenistan ile iyi ilişkileri olduğunu ifade eden Peskov, Dağlık Karabağ'daki durumla ilgili "dengeli" pozisyon sergilediklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!