Bağdat'ta intihar saldırısı: 32 ölü 110 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2021 11:11

Irak'ın Başkenti Bağdat'ta intihar saldırısı gerçekleşti. En az 32 kişi yaşamını yitirdi 110 kişi ise yaralandı. Iraklı yetkililer intihar saldırılarının art arda gerçekleştiğini ve saldırganların Tayaran Meydanı'nda kalabalığın arasında kendilerini patlattıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Terör örgütü tarafından yapılan açıklamada, intihar saldırısını kendilerinin gerçekleştirdiği aktarıldı.

ART ARDA İNTİHAR SALDIRILARI

Irak'ın Başkenti Bağdat'ta bir pazar yerine art arda intihar saldırıları gerçekleştirildi. Gelen bilgilere göre en az 32 kişi yaşamını yitirdi 110 kişi ise yaralandı. 

Iraklı yetkililer, Bağdat'ın merkezindeki Tayaran Meydanı'nda kalabalık bir pazarda, patlayıcı yelek giyen iki saldırganın alışveriş yapanlar arasında kendilerini havaya uçurduğunu söyledi.

Irak İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ilk intihar bombacısı kendini hasta hissettiğini söyleyerek insanları etrafına topladı ve kendini patlattı. Patlamanın ardından toplanan kalabalık ise ikinci bir saldırının hedefi oldu, patlamalar art arda geldi.

Yetkililer ayrıca yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğunu ve bölgede maddi hasar meydana geldiğini bildirdi.

Haberin Devamı

VATIKAN'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Papa Francis saldırıdan üzüntü duyduğunu belirtti ve saldırıyı 'acımasızlığın anlamsız eylemi' olarak nitelendirdi.

Mart ayında Irak'ı ziyaret etmeyi ümit eden Papa Francis, Bağdat'taki 'anlamsız' intihar saldırısının kendisini 'derinden üzüldüğünü' söyledi.

Vatikan'dan, Irak Devlet Başkanı Barham Saleh'e papanın adına gönderilen mesajda, 'Papa, bu anlamsız vahşet eyleminden üzüntü duyarak, ölen kurbanlar ve aileleri için, yaralılar için ve acil durum personeli için dua ediyor.' denildi.

Bağdat'tan son bilgileri aktaran Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih YILDIZ şu ifadeleri kullandı:

'Son gelen bilgiye göre ölü sayısı 28'e geldi. Yaralı sayısı da 70'i buldu maalesef. Durum bu şu anda. Endişe edilen sayının biraz daha artması tabi. Şu anda saldırıyı üstlenen olmadı ama saldırının yapılış tarzına baktığımızda El-Kaide dönemleri, DEAŞ'ın hali hazırda kullanmakta olduğu yöntemleri işaret ediyor aslında. Saldırının yapıldığı bölgenin geçmişinde de daha evvel yapılmış böyle intihar saldırıları var. Çok kalabalık bir mevki olduğu için bu tür saldırılarda El-Kaide'nin DEAŞ'ın daha yoğun olarak mevcudiyetini sürdürdüğü dönemlerde de burası maalesef hedef olmuş. Benzer saldırılara maruz kalan bir yer. Tabi ki şu anda Irak kendini ekonomik, siyasi anlamda konsolide etme aşamasında. İstikrar açısından son derece olumsuz bir gelişme bu. Saldırının Irak'ta istikrar olmasını istemeyen birtakım çevrelerce yapıldığına inanıyoruz. Ülkenin belli yerlerinde DEAŞ'a karşı operasyonlar devam ediyor. Saldırının niteliğine de baktığımızda, bir takım karanlık güçlerin bu saldırının arkasında olduğu görünüyor.'

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Meydana gelen olayla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir pazar yerinde bugün (21 Ocak) düzenlenen intihar saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyor, bu vesileyle, terörle mücadelede dost ve komşumuz Irak’ın yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, kardeş Irak halkına ve Hükümetine başsağlığı diliyoruz.'

2018'DEN BERİ İLK

Ülkede DEAŞ'ın 2017'deki yenilgisinden bu yana intihar saldırısı gerçekleşmemişti. En son intihar saldırısı aynı bölgede Ocak 2018'de gerçekleşmiş ve 27 kişi yaşamını yitirmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!