Soğuk hava dalgası “Daisy” Almanya’yı vurdu

Güncelleme Tarihi:

Soğuk hava dalgası “Daisy” Almanya’yı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2010 15:10

Avrupa’da etkili olan alçak hava basıncının Kuzey Kutbu'ndan getirdiği soğuk hava dalgası “Daisy” Almanya’yı esir aldı. Nürnberg Havaalanı'nda bir Air Berlin uçağı yoldan çıkarak kara saplandı.

Haberin Devamı

“Daisy” etkisiyle gelen yoğun kar yağışı ve fırtına Almanya'yı dondurdu. Bazı bölgelerde -20 dereceye varan soğuklar ile saatte 75 kilometreye ulaştı; şiddetli rüzgar hayatı felç etti. 

 

Özellikle güney ve batıdaki eyaletlerde yüzlerce trafik kazası meydana gelirken, hava alanlarında iptal ve gecikmeler nedeniyle büyük kaos yaşandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Nürnberg Havaalanı'nda Air Berlin firmasına ait bir uçak kalkış pistine giderken yoldan çıkarak kara saplandı. Uçakta bulunan 133 kişi olaydan yara almadan kurtuldu. Kaza sonrası havaalanı bir süre uçuşlara kapatıldı. Frankfurt'ta Cuma akşamından itibaren iki yüze yakın uçuş iptal edildi.

 

Haberin Devamı

Air Berlin firmasına ait bir yolcu uçağı geçtiğimiz günlerde de Dortmund Havaalanı'nda buzlanma nedeniyle pistten çıkmıştı. 171 kişi taşıyan uçakta yaralanan olmamıştı.

 

Almanya-Fransa sınırındaki A35 otobanı yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre trafiğe kapatıldı. Dört yüze yakın TIR sürücüsünün geceyi sıfırın altındaki hava koşullarında araçlarında geçirdiği bildirildi. Sürücülere Alman Kızılhaç'ı tarafından battaniye, içecek ve yiyecek dağıtıldı. Yoğun çalışmalar sonucu otoban ulaşıma açılırken uzun kuyruklar nedeniyle trafiğin çok ağır ilerlediği kaydedildi.

 

Son yılların en soğuk kışının yaşandığı Almanya'da meteorologlar dondurucu soğukların üç hafta daha sürebileceği uyarısını yaptı. Kar yağışının ise hafta başından itibaren etkisini azaltacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!