Slobo, Küba'ya kaçabilir

Güncelleme Tarihi:

Slobo, Kübaya kaçabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yugoslavya'nın nın önde gelen muhalefet liderlerinden ve eski başbakanlardan Milan Paniç, Sırp diktatör Slobodan Miloseviç'in Küba'ya kaçabileceğini söyledi.

ABD vatandaşı da olan Sırp işadamı Paniç, The Washington Times gazetesinde yer alan açıklamasında, Yugoslavya'da üzerinde uğraştıkları rejim değişikliğinin kansız olması için muhalif liderlerin Rusya, Çin, Libya ve Güney Afrika gibi ülkelerle Miloseviç'e siyasi sığınma hakkı verilmesi için görüşmelerde bulunduklarını bildirdi.

Paniç, ‘‘En çok istediğimiz, Miloseviç'in başka bir ülkeye çekip gitmesi, dolayısıyla Yugoslavya'daki yönetim değişikliğinin kansız olması. Ancak görüştüğümüz bu 4 ülke ret cevabı verdi. Küba'dan ise, Miloseviç'i kabul edeceği konusunda umudumuz var’’ dedi.

ABD kaynakları da, Miloseviç'in sığınma başvurusunda bulunması halinde Irak ve Belarus'tan olumlu cevap alacağı bilgisinin ulaştığını belirttiler.

Avrupa turunda olan ABD Savunma Bakanı William Cohen, Kopenhag'da yaptığı açıklamada, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi tarafından itham edilen Miloseviç'in başka bir ülkeye gitmesini değil, yargılanmasını istediklerini söylemişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!