Slobo ile görüşen Yorgo ABD'yi fena kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

Slobo ile görüşen Yorgo ABDyi fena kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

YUNAN Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun Kosova'da geçen yıl yaşanan vahşet yüzünden Savaş Suçluları Mahkemesi tarafınca aranan Yugoslavya Devlet Bakanı Slobodan Miloseviç ile görüşmesi ABD'yi rahatsız etti. ABD Yönetimi, Papandreu- Miloseviç buluşmasını, ‘talihsiz bir buluşma’ olarak değerlendirdi.

Balkan gezisi sırasında Yugoslav muhalefet liderleriyle de görüşen Papandreu, Sırp kasabı olarak anılan Miloseviç ile de görüştü. Seçim anketlerinde Miloseviç, kan kaybederken, rakipleri kaybetse bile zafer ilan etmesinden endişe ediyor.

Görüşmeleri sırasında Papandreu, Miloseviç'ten seçimlerin adil bir şekilde yapılması çağrısında bulundu. Ancak Papandreu'nun Miloseviç'le görüşeceğine ihtimal vermeyen ABD, bu görüşme gerçekleştiğinde rahatsız oldu. Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Papandreu gibi bir siyasi kişiliğin, savaş suçlarıyla suçlanan bir kişiyle görüşmesi talihsizliktir’ dedi.

ABD, NATO ülkesinden bir üst düzey yetkilinin Kosova'ya düzenlenen harekat sonrasında yaptığı bu ilk geziyi, Miloseviç'in seçim malzemesi yapmasından endişe ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!