Sırplara 6 Şubat'a kadar süre tanındı

Güncelleme Tarihi:

Sırplara 6 Şubata kadar süre tanındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kosova'da Arnavutların Sırplar tarafından toplu olarak katledilmeye başlaması üzerine şimdiye kadar barışçı çözüme fırsat tanıyan Batı sesini yükseltti ve Sırplara kanı durdurması için 6 Şubat'a kadar süre verdi.

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve Rusya'nın oluşturduğu Temas Grubu dün Londra'da yaptığı toplantıda Belgrad yönetimi ve Kosovalı Arnavutları, 6 Şubat tarihinde Paris yakınlarındaki Rambouillet'de görüşmeleri başlatmaları konusunda uyardı. 6 Şubat'ta görüşmeye çağrılan tarafların, bu tarihten itibaren 7 gün içinde Kosova için özerklik temelinde bir anlaşmaya varmaları istendi.

Batı'nın bu sert mesajına karşın dün Kosova'dan yine katliam haberleri geldi. Nitekim Sırp kaynakları, bölgede çıkan çatışmada en az 20 UCK taraftarı Arnavut'un öldürüldüğünü, bir Sırp polisinin de hayatını kaybettiğini bildirdi. AGİT gözlemci heyeti kaynaklarına göre ise, Kosova'nın Rogova köyünde en az 23 Arnavut öldürüldü. Cesetlerin 11'i bir minübüsün içinde 3 ceset aracın hemen yanında, 5 ceset bir evin yakınlarında ve 4 ceset de köyün iç kesimlerinde bulundu. Ölenlerin üzerinden silah çıkmadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!