Sınır dışı edilen İngiliz akademisyen: Hayatım Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Sınır dışı edilen İngiliz akademisyen: Hayatım Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 18:48

Türkiye’de salı günü gözaltına alındıktan sonra dün sınır dışı edilen Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Öğretim Üyesi Chris Stephenson, Fransız haber ajansı AFP’ye konuştu.

Haberin Devamı

İngiliz vatandaşı Stephenson, yaptığı açıklamada terör suçlaması yöneltilen akademisyenleri desteklemek üzere gittiği mahkemede çantasında HDP broşürü bulunduğu gerekçesiyle terör örgütü propagandasından gözaltına alındığını ve ardından sınır dışı edildiğini söyledi.

Stephenson, “Mahkemenin girişinde çantamı aradılar ve yasal bir parti olan HDP’nin Nevruz için bazı davetiyelerini buldular. Savcı tarafından bir terör örgütünün propagandasını yapmakla suçlandım ve gözaltına alındım” dedi.

Sınır dışı edilen İngiliz akademisyen: Hayatım Türkiye’de

Akademisyenler bildirisini imzalamasının ardından hedef haline geldiğini belirten Stephenson, “Bu çok saçma. Çantamdaki davetiye bir posta kartı gibi ve Türk parlamentosundaki en büyük üçüncü parti tarafından basıldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gözaltına alınmasının ertesi günü savcının karşısına çıktığını anlatan Stephenson, “Savcı bu suçlamayla (broşür) devam etmedi ve serbest bırakıldım ancak beni sınır dışı etmek için idari bir talepte bulundu ve sınır dışı ettiler. Hiçbir şeyden suçlu bulunmadım” ifadelerini kullandı. Stephenson, “Hayatım Türkiye’de. Bu kararı iptal ettirmek için mahkemelere başvuracağız” dedi. 25 yıldır Türkiye’de yaşayan Stephenson’un 19 yıldır evli olduğu Türk eşinden 13 yaşında bir kızı bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!