Simpson’un TV programı ABD’yi ayağa kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Simpson’un TV programı ABD’yi ayağa kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2006 00:00

ABD’de ayrı yaşadığı eşini ve sevgilisini öldürmekten yargılanan, ama beraat eden ünlü futbol yıldızı O.J. Simpson’un yapacağı TV programı, Amerikalıları öfkelendirdi.

Katil olduğu konusunda güçlü deliller bulunan, ama avukatlarının başarılı savunması sonucu aklanan Simpson, "Katil ben olsaydım, onları nasıl öldürürdüm" adlı program yapacak.

1994 yılında ayrı yaşadığı eşini ve sevgilisini öldürmek suçundan yargılanıp beraat eden eski Amerikan futbolu yıldızı O.J. Simpson, televizyonda cinayet programı yapacak.

Karısını öldürdüğüne dair sağlam deliller olmasına rağmen, iyi bir savunma ekibiyle jürinin beraat kararı almasını sağlayan O.J. Simpson’un iki gün sürecek programının adı, "Katil ben olsaydım, onları nasıl öldürürdüm" olacak. Simpson, iki gün boyunca programda, karısı Nicole Brown Simpson ve onun birlikte yaşadığı erkek arkadaşı Ron Goldman’ın katili kendisi olsaydı, onu nasıl öldüreceğini anlatacak.

KİTABINI DA YAZDI
/images/100/0x0/55eacf31f018fbb8f8981462


Röportaj şeklinde gerçekleştirilecek olan program, Fox televizyonunda 27 ve 29 Kasım tarihlerinde ekrana gelecek. Fox televizyonundan yapılan açıklamada, "O.J. Simpson, ilk defa kendi ifadeleriyle bir katil olması durumunda kurbanlarını nasıl öldüreceğini anlatacak" denildi.

Simpson, ayrıca karısının ölümü ile ilgili olarak bir kitap da kaleme aldı. Simpson’ın Regan Yayıncılık tarafından basılan "Eğer Ben Olsaydım" isimli kitabı 30 Kasım’da piyasaya sürülecek. Simpson, kitabında karısının nasıl öldürüldüğü konusunda hipotezler üretiyor.

ÇOK KAN GÖRMEDİM

Kitabın yayıncısı Judith Regan, Fox Televizyonu’nda yayınlanacak ropörtajda Simpson’a "Kitabınızda hayatınız boyunca çok fazla kan görmediğinizi yazmışsınız" diyor. Simpson ise "İki insanın ortalığı kana bulamadan öldürülebileceğini sanmıyorum" diye cevap veriyor.

Bu arada Simpson’un kitabının yazılması için 3.5 milyon dolar harcadığı iddia edildi. Kitabı yayınlayan Regan Yayıncılık, bu konuda bir yorumda bulunmayacağını açıkladı.

Avukatların başarılı savunması kurtardı

On üç yıl önce ABD’nin en ünlü futbol yıldızlarından ve Hollywood aktörlerinen O.J. Simpson, ayrı yaşadığı karısı Nicole Brown Simpson’la sevgilisi Ron Goldman’ı evinde vahşice öldürmekten yakalandı. Olay, yalnız ABD’de değil, tüm dünyada büyük ilgi çekti. Simpson davası, on yıl önce başladı ve her akşam haber programlarına konu oldu.

Halkın davaya olan ilgisi, televizyonların reyting rekorları kırmasına neden oldu. Simpson, çok ciddi delillerle karısını ve sevgilisini öldürmekle suçlanıyordu. Simpson, aylar süren davadan sonra, avukatlarının çabasıyla aklandı. Ama bu aklanma, kurbanların aileleri ve birçok Amerikalının kafasında eski futbol yıldızının suçlu olduğu görüşünü değiştirmedi. 1997 yılında sonuçlanan davada jüri, Simpson’un 33.5 milyon dolar (48 milyon YTL) tazminat ödemesine hükmetti. Ancak Simpson bu parayı ödemedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!