Şimdi de silikon testis yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de silikon testis yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Belin- Estetik cerrah uzmanları tarafından önce kadınlar üzerinde yaygın olarak kullanılan silikon maddesi, bu kez erkek hastaların hizmetine sunuldu. Berlin'de, testislerine kanser hücresi yerleştiği belirlenen bir erkek hastaya ameliyatla silikon testis takıldı.

ABD'de yaygın olan bu tip ameliyatları ilk defa Berlin'de Stahnsdorf kliniğinde başarı ile uygulayan Dr. Arif El Seveifi, 42 yaşındaki Alman hastanın yaklaşık 2 saat süren başarılı bir ameliyatla, testislerinin değiştirildiğini açıkladı. Hastanın kanser hücresi taşıyan testislerini, 10 santim çapında oval biçimli silikon testisler ile değiştiren Dr. Arif El Seveifi, testislerin hastalıklı bölümünün neşter ile alındığına dikkat çekerek, sağlıklı olan yumurtalıkların ve testislerin görevini eskisi gibi yerine getireceğini söyledi.

Avrupa'da ilk defa böyle bir ameliyat uygulandığını belirten Mısır asıllı estetik cerrahı, bakım masraflarıyla birlikte bu tür ameliyatların 4 bin marka mal olduğunu kaydetti. Doktorun verdiği bilgiye göre, ameliyata alınan hasta, kısa bir süre sonra taburcu edilecek ve 4 haftadan sonra da cinsel ilişkiye girebilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!