Şımarık çocuğu hoş görme dönemi bitti

Güncelleme Tarihi:

Şımarık çocuğu hoş görme dönemi bitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

KKTC'nin 15'inci kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak için Ada'ya gelen Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Rum Yönetimi ve Yunanistan'a çok sert uyarılarda bulundu. Org.Özkök, Nikiforos tatbikatında bazı subayların Türk kanı içmek istediklerini anımsatarak ‘Kahraman Türk evlatları Türk kanı içmek isteyenleri kendi kanları içinde boğmaya muktedir olacaktır’ dedi.

Ercan Havaalanı'nda Meclis Başkanı Hakkı Atun ve Başbakan Derviş Eroğlu tarafından karşılanan Org.Özkök, burada yaptığı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ‘Erişkin vatan’ olarak nitelediği KKTC'yi yaşatmak için her türlü fedekarlığa hazır olduğunu vurguladı. Özkök'ün Rum Yönetimi ve Yunanistan'a uyarıları şöyle:

SERPUŞ DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

Güney'deki sahte ve sabıkalı devletin yöneticilerinin tutum ve davranışları bu genç cumhuriyetin varlığına zarar veremez.

Bugün Türk kanı içmek isteyenlerin dedeleri, 75 yıl önce İzmir'i yakarak Yunanistan'a kaçmak zorunda kaldılar. Anadolu macerasından aldıkları trajik dersi asla unutmasınlar.

Yunanistan ile yapılan ortak savunma doktrini ve yeni silah alımları Kıbrıs'taki gerçekleri değiştiremez. Rumların silaha harcadıkları her lira, her Kıbrıslı Rum'un masasından her öğün bir dilim ekmek almaktır. Güney Kıbrıs'a getirilen ve getirilecek olan tüm silahlar, sadece Ada'da çıkacak bir çatışmanın başlangıcına kadar var olacaktır.

Rumlar, Yunanistan'ın kendilerine dayattığı emellere alet oluyorlar. Yunanistan Ege'de yayılmacı ve tahrikkar bir politika izlemektedir. Bölücü örgütün başını Yunanistan'a davet etmektedir. Bu politakayla ‘tehdit doğudandır’ diyen Yunan'ın serpuşu düşmüş keli görünmüştür. Yunanistan'ın sürdürdüğü bu politika artık Türk halkı tarafından ‘Şımarık çocuğu hoş görmek’ iyi niyetinin sınırlarını zorlamaktadır. Yunan ve Rum tarafına tavsiyem Türkiye'nin kararlılığını sınamaktan vazgeçmeleri ve geçmişteki hatalarının ateşinde yarınlarını yakmamalarıdır.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!