Siirt'te sivil çözüme destek

Güncelleme Tarihi:

Siirtte sivil çözüme destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Siirt Valisi Osman Acar'ın, bölgede yaşayan 10 bin kadını hedef alan eğitim ve mesleğe hazırlık projesiyle başlattığı sivil çözüm seferberliğine destek artıyor. Siirtli lise mezunu ve üniversite öğrencisi genç kızlar ve öğretmenlerle mahallelerde kiralanacak olan evlerde kadınlara okuma yazma öğretilmesinden, sağlık ve el sanatlarına kadar çeşitli dallarda eğitim vermeyi amaçlayan proje için işadamı İshak Alaton 1 milyar lira gönderdi. Ayrıca, Alaton'un TÜSİAD üyelerine yaptığı çağrıya ilk cevap da Tekfen'den geldi. Tekfen de projeye bir milyar liralık bağışla katılıyor. Vali Acar, Takas Bank, Yedi Tepe Rotary, İstanbul ve Ankara Siirtliler Dernekleri'nin ve bazı vatandaşların da kampanyaya katıldıklarını söyledi.

CHP Kadın Kolları da, Siirtli kadınlarla 21 Şubat'ta bir toplantı yapacak. Kadın Kolları Başkanı Güldal Okutucu, ‘‘Siirtli kadınlarla bölge sorunları ve çözümlerine ilişkin geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Başkanımız Deniz Baykal da gelecek ve kadınları dinleyecek. Eğitim projesine bizim örgütümüz de yardımcı olabilir’’ dedi.

Muş Valisi Ali Akan'ın, benzer bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandığını duydum ve çok sevindim. Sevgili okuyucularım, neyse ki Türkiye halkı ev ödevlerine sahip çıkıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!