Sığınmacılar Almanya'ya giriş yaptı

Güncelleme Tarihi:

Sığınmacılar Almanyaya giriş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2015 17:09

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de trenlere binmelerine izin verilmeyen sığınmacılar Avusturya sınırına doğru yürüyerek çıktıkları yolda hedefine ulaştı. Avusturya'dan özel bir tren seferiyle yola çıkan yaklaşık 450 kişilik mülteci kafilesinin cumartesi günü öğle saatlerinde Münih'e ulaştığı bildirildi. Avusturya ve Almanya'nın dün gece sınırlarını açma kararı almasıyla mülteciler büyük mutluluk yaşadı.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler'in açıkladığı rakamlara göre sadece bu sene 366 bin 402 mülteci Avrupa'ya deniz yoluyla geçiş yaparken umut yolculuğuna çıkan 2 bin 800 kişi boğularak yaşamını yitirdi.

Tüm dünyanın giderek artan mülteci krizine odaklanmasına neden olan olay ise 3 yaşındaki Suriyeli Aylan'ın cansız bedeninin Bodrum'da karaya vurması oldu. Aylan'ın fotoğrafı tüm dünyada konunun gündeme gelmesine ve mülteci krizi konusunda kamuoyunda farkındalık oluşmasına neden oldu.

Olayın ardından çeşitli ülkelerde kampanyalar yapıldı. Sığınmacıların ülkelerine alınmasını isteyen gruplar protesto gösterileri düzenledi. Tepkilere kayıtsız kalamayan Batılı ülkeler birer birer harekete geçmeye başladı.

Sığınmacılar Almanyaya giriş yaptı

Haberin Devamı

AVUSTURYA VE ALMANYA KAPILARINI AÇTI
Günlerdir Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bekletilen ve dün isyan ederek yaya olarak yola çıkan binlerce mülteci, yolculuklarının 30'uncu kilometresinde kendilerine sağlanan otobüslerle cumartesi günü sabah saatlerinde Avusturya sınırını geçmişti. Buradan Viyana'ya götürülen mültecileri yardım kuruluşları ve gönüllüler karşıladı. Çorba ve çay ikram edilen göçmenler daha sonra trenlerle Almanya'ya gönderildi.

Sığınmacılar Almanyaya giriş yaptı

Yetkililer, haftasonu Almanya'ya gelecek mülteci sayısının 5 bin ila 10 bin civarında olacağını tahmin ediyor.

Sığınmacılar Almanyaya giriş yaptı

Sığınmacılar Almanyaya giriş yaptı

Avusturya İçişleri Bakanlığı 6 bin 500 sığınmacının ülkeye giriş yaptığını, bunlardan 2 bin 200'ünün Almanya'ya hareket ettiğini açıkladı.

Sığınmacılar Almanyaya giriş yaptı

Haberin Devamı

Sığınmacılar, trenlerle Almanya'nın Münih kentine gönderiliyor.

Sığınmacılar Almanyaya giriş yaptı

Bazı sığınmacıların "Teşekkürler Avusturya" yazan pankartlar açtıkları görüldü.

Günlerdir Budapeşte'deki tren istasyonunda bekletilen bazı sığınmacılar, polisin engellemesi nedeniyle Avusturya'ya doğru yürüyüşe geçmişti.

Sığınmacılar Almanyaya giriş yaptı

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştüğünü ve Budapeşte'deki sığınmacıların Avusturya üzerinden Almanya'ya geçişlerine izin vereceklerini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Avusturya İçişleri Bakanlığı ise Macaristan'dan 10 binin üzerinde sığınmacı gelmesini beklediklerini açıkladı.

Sığınmacılar Almanyaya giriş yaptı
TRENDE DİRENİŞ, ALMANYA’YA YÜRÜYÜŞ

Macaristan'dan gelen ve Avusturya üzerinden Almanya'ya geçen sığınmacı sayısı son 5 günde 6 binin üzerine çıktı.

Sığınmacılar Almanyaya giriş yaptı
SURİYELİ SIĞINMACILAR NEDEN KÖRFEZ ÜLKELERİNE GİTMİYOR


NEDEN ALMANYA'YI TERCİH EDİYORLAR

Avrupa'ya tehlikeli bir yolculuğun ardından gelen mültecilerin varmak istediği noktalardan birisi Almanya. Almanya'nın tercih sebebi olma nedeni ise yetkililerin geçtiğimiz günlerde yaptığı "sınır dışı etmeyeceğiz" açıklaması. Bir nevi güvence olarak gördükleri için sığınmacıların büyük çoğunluğunun bu sene 800 bin kişi kabul edeceğini açıklayan Almanya'ya gitmesi bekleniyor.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban dün konunun "Avrupa'nın değil Almanya'nın problemi" olduğunu çünkü gelenlerin çoğunun oraya gitmerk istediğini söylemişti. Orban, Alman hükümetinin geçen hafta Avrupa'ya gelen Suriyeli mültecilere kapılarının açık olduğu şeklindeki açıklamasının ülkesine gelen insan sayısını artırdığını savunuyor.

Haberin Devamı

FİNLANDİYA BAŞBAKANI EVİNİ AÇACAK
Finlandiya Başbakanı Juha Sipila kendi evini sığınmacılara açma teklifinde bulundu.

Sığınmacılar Almanyaya giriş yaptı

Ulusal kanalda konuşan başbakan tüm Finlandiya halkına savaştan ve fakirlikten kaçarak Avrupa'ya gelen mültecilere karşı dayanışma göstermeleri çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!