Seller, kum torbası üreten firmaya yaradı

Güncelleme Tarihi:

Seller, kum torbası üreten firmaya yaradı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kimini ağlatan seller kimini de güldürüyor. Almanya'da yaşanan son 50 yılın en büyük sel

felaketi binlerce kişinin evsiz kalmasına yol açarken, selden en çok kum torbası üreten Hollandalı firma kazançlı çıktı. Binlerce asker ve sivilin aralıksız çalışmasına rağmen Oder Nehri bir türlü kontrol altına alınamazken, Hollandalı firma satış rekoru kırıyor.

Setleri desteklemek üzere bugüne kadar en az 7.5 milyon adet bez torba kullanıldığı, depolarda da 1.2 milyon torba bulunduğu açıklandı. Hollanda'nın Leewarden kentindeki bez torba fabrikası Platex BV'nin son iki hafta içinde Almanya ve Polonya'ya 2.5 milyon torba sattığı bildirildi.

Yılda bir milyon torba satan firmanın son iki hafta gelen aşırı talep karşısında siparişleri yetiştiremediği ve Bangladeş'te birçok fabrikayla işbirliği yaptığı açıklandı.

ODER DURULMUYOR

Aşırı yağışlar yüzünden yatağına sığamayan Almanya ile Polonya arasındaki sınırı belirleyen Oder Nehri ise bir türlü dizginlenemiyor. Dün sabah karşı 3.5 kilometre boyunca set yıkılmaya başladı. İçişleri Bakanı Alwin Ziel, setlerin tamamen yıkılması durumunda 800 kilometre karelik bir alanın daha sular altında kalabileceğini hatırlatarak geri bir planda ikinci bir set kurulmasına çalışıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!