Sekiz yıl esir tutulan kızı annesine göstermiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sekiz yıl esir tutulan kızı annesine göstermiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 00:00

Avusturya’da henüz 10 yaşındayken kaçırılan ve 8 yıl boyunca bir evin bodrumunda tutulan Natascha Kampusch’un yaşadıklarını yüzlerce sayfalık bir günlüğe aktardığı ortaya çıktı.

Bu arada polis gözetiminde ve piskolojik tedavi altında tutulan Natascha’nın annesi yetkililere yalvararak kızını görmek istediğini söyledi. Kızının bir kez daha kendinden uzaklaştığını ifade eden Anne But Sirny, "Kızımın annesine ihtiyacı var. Neden onu göremiyorum" dedi.

PEYNİR VE EKMEK

Geçtiğimiz günlerde tutsak tutulduğu evden kaçarak polise teslim olan Natascha, günlüğünü ne yapacağına henüz karar vermediğini bildirdi. Avusturya’da yayınlanan Krone Zeitung Gazetesi’ne konuşan Natascha Kampusch, kaçırıldığı ilk yıl adamın kendisine "sahip" diye hitap etmesini istediğini söyledi.

8 yıl sonra ortaya çıkan genç kızın, DNA testi ile de Natascha Kampush olduğu doğrulanırken, kızın kaçması üzerine trenin altına atlayarak intihar eden 44 yaşındaki Wolfgang Priklopil’in sabıka kaydının temiz olduğu belirlendi.

Natascha, gazeteye yaptığı açıklamada, "Wolfgang bana hep kibar davrandı. İlk yıl ona ’sahip’ diye hitap ettim" dedi. Kampusch, rehin tutulduğu 8 yıl boyunca Priklopil’in kendisine peynir ekmekten fazla bir şey vermediğini söyledi. Natascha Kampusch, en son sıcak yemeği ne zaman yediğini hatırlamadığını söyledi.

2. ŞÜPHELİ ARANIYOR

Adamın 10 yaşındayken kendisini aracın içine çekerek kaçırdığını söyleyen genç kız, adamın kitaplar alarak kendisini eğittiğini, televizyon ve radyo izlemesine izin verdiğini söyledi. Genç kız ile konuşan polis yetkilileri, Natascha’nın zengin bir kelime hazinesine sahip olmasının şaşırtıcı olduğunu söylediler. Polis, Wolfgang Priklopil’in işbirlikçisi olması muhtemel ikinci bir şüpheliyi bulmaya çalışıyor. 8 yıl boyunca esaret altında yaşayan Natascha, birkaç gün önce adamın aracını elektrikli süpürgeyle temizlerken Priklopil’in gürültü dolayısıyla uzaklaşmasını fırsat bilip kaçmayı başarmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!