Seçim değil VekilStar

Güncelleme Tarihi:

Seçim değil VekilStar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2009 00:00

Avrupa politikasındaki ünlü, "Sende varsa bir büyükbaba, gönder Avrupa Parlamentosu’na" deyimi artık tarihe karışıyor. 4-7 Haziran’da yapılacak AP seçimlerinde, modeller, şaibeli milyarderler, TV yıldızları, sporcular, bir prens, hatta bir internet korsanı yarışıyor. Alman Der Spiegel, "Berlusconi modası" diye adlandırdığı renkli adayların profillerini derledi.

HERŞEY politika sahnesine içi geçmiş, kasvetli ihtiyarlar yerine birbirinden genç ve güzel modelleri, oyuncuları, TV yıldızlarını katmayı tercih eden Silvio Berlusconi ile başladı. Berlusconi, bu radikal adımını karısı Veronica’nın kendisini terk etmesi ve 18’lik model Noemi Letizia ile adının aşk dedikodularına karışmasıyla ödese de Alman Der Spiegel’e göre yeni bir çığır açtı. İşte Der Spiegel’in derlediği renkli Avrupa milletvekili adaylarının profilleri: Eski "İtalya Güzeli", şimdinin TV yıldızı 27 yaşındaki sarışın Barbara Matera politikada acemi ama taze kan olarak AP için güçlü bir aday.

28 yaşındaki Elena Basescu da Barbara kadar güzel bir milletvekili adayı. Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu’nun kızı. Bir model olan Basescu, "Romanya’nın Paris Hiton"u olarak görülüyor. Zeka seviyesi ise ülkesini AP’de temsil edecek kadar yeterli bulunmuyor. Buna babasının cevabı ise şu: "O sanılandan çok daha akıllı."

Almanya’nın en genç kaymakamı olarak ünlenen, ancak Bavyera Başbakanı Edmund Stoiber’i telekulak skandalını ortaya çıkarıp istifa ettirmesiyle yıldızlaşan Gabriele Pauli en güçlü adaylardan biri. Pauli, güzelliği ve şehvetli bakışları ile de sahne dünyasındaki adaylarla da boy ölçüşecek durumda.

Rallici, futbolcu AB için kapışıyor

Erkek adaylar arasında da son derece renkli kişilikler var. Korsan site Pirate Bay’a verilen cezaları protesto etmek için 2006’da kurduğu Korsan Partisi’ni İsveç’te üçüncü parti yapan 48 yaşındaki Christian Engström; 1978’de uzaya çıkan ilk Rus olmayan kozmonot Çek Vladimir Remek Czech (60); Dakar rallisini dört kez kazanan 57 yaşındaki Finli Ari Vatanen; Son İtalya kralının torunu Piyemonte Prensi Emanuele Filiberto önde gelen adaylar.

Ancak iki aday var ki şaibeli servetleriyle dikkat çekiyor. Bunların ilki ünlü Romen futbol kulübü Steaua Bükreş’in sahibi George "Gigi" Becali. Gigi, lüks aracını soyan üç hırsızı korumalarının saatelerce bagajda tutmasıyla skandal yaratmıştı.

Diğer aday ise komşu Bulgaristan’daki Türk düşmanı Ataka’nın adayı Slavi Binev. Disko işletmecisi Binev’in sloganı şu: "Bizi öldürmeyen şey güçlendirir".
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!