Schwandorf kurbanları için anma töreni düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 10:33

Neonazi Josej Seller’in 17 Aralık 1988’de Bavyera'nın Schwandorf kentinde üç kibritle kundakladığı Habermeier-Haus adlı binada hayatını kaybeden Fatma Can (41), Osman Can (50) ve oğulları Mehmet Can (12) ile Jurgen Hubner (47) için olay yerinde anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

BU yıl 17 Aralık yerine 18 Aralık pazartesi günü düzenlenen anma törenine Nürnberg Konsolosu Gürol Baş, Schwandorf Belediye Başkanı Andreas Feller, Can ailesinin hayattaki kızları Leyla Kellecioğlu, Schwandorf Belediye Meclis Üyesi Ferdi Eraslan, Kuzey Bavyera CHP Birlik temsilcileri, UETD temsilcileri ile çok sayıda Türk ve Alman vatandaşlar katıldı.

10 yıl önce evin duvarına 4 kurbanın isimlerinin yazılı olduğu bir anıt levhası, geçen yıl kasım ayında da bu levhanın yanına bir taş anıt diktiklerini belirten Schwandorf Belediye Başkanı Feller, şunları söyledi: “Ön yargıların ve yabancı düşmanlığının ne denli çabuk gelişebileceğini göz ardı etmemeliyiz. Birbirimiz hakkında ne kadar az şey bilirsek, o kadar da birbirimize yabancı kalırız. Farklılığı ancak birbirimize anlayışla yaklaşmayı ve tanışmayı istemekle yok edebiliriz.”

Haberin Devamı

Schwandorf kurbanları için anma töreni düzenlendi

‘AŞIRI SAĞ, TEDİRGİN EDİYOR’
Nürnberg Konsolosu Baş da haytalarını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledikten sonra şöyle konuştu: “Hepimizin malumu aşırı sağcı çevrelerin günümüzdeki faaliyetleri ve söylemleri, sadece Türk toplumunda değil, Almanya’daki toplumun her kesiminde tedirginlik yaratmaktadır. Sorumluluk taşıyan politikacıların, aşırı sağcı ve ırkçı hareketlerin önüne geçmek için gerekli adımları atacaklarını ve bu konudaki çabalarını arttırarak devam ettireceklerini düşünüyoruz.”
Konuşmaların ardından dekan Hans Amann ve papaz Arne Langbein ile imam İbrahim Deniz olayda hayatını kaybedenler için dua ettiler. Duaların anıt taşa çiçekler konuldu.

Schwandorf kurbanları için anma töreni düzenlendi

Olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ve dostları, Leyla Kelecioğlu’nu törende yanlız bırakmadı.

Schwandorf kurbanları için anma töreni düzenlendi

Haberin Devamı

İmam İbrahim Deniz, anma töreninde dua okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!