Schröder'den Türk-Alman ilişkilerinde hassasiyet çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Schröderden Türk-Alman ilişkilerinde hassasiyet çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Almanya'da Ana Muhalefet Sosyal Demokrat Parti'nin başbakan adayı Gerhard Schröder, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerde daha hassas bir tutum izlenmesi gerektiğini söyledi.

Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı olan Gerhard Schröder dün Bonn'da yabancı gazetecilere 27 Eylül'de yapılacak seçimler öncesinde partisinin politik hedeflerini anlattı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Schröder, son dönemlerdekinin aksine Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin daha hassas ele alınması gerektiğini belirtti.

SPD Başbakan adayı ‘Türkiye’nin Avrupa'ya adım adım yaklaşması yolundaki tutumu doğru buluyorum. Tabii ki serbest dolaşım önemli bir pazarlık konusudur. Fakat bu sorunun çözümünde balyoz kullanılması bir yarar sağlamaz' dedi.

SPD'nin başbakan adayı kendilerinin iktidara gelmesi halinde ilişkilerde şu andaki duruma nazaran daha olumlu bir gelişme kaydedileceğine inandığını da söyledi. Bu konu ile ilgili olarak ‘Geçmiş dönemde aslında detaylara ilişkin kararlardan ziyade karşılıklı tavır ve davarışlarda hatalar yapıldığını sanıyorum. Bu duygusallıktan vazgeçilmelidir. Yeni bir hükümetle bu zor psikolojik ortamda seyreden ilişkilerde yeni bir başlangıç yapılabilir ve yapılacaktır da. Ben bu alanda çaba göstermek istiyorum’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!