Savaş kahramanının sonu

Güncelleme Tarihi:

Savaş kahramanının sonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2010 11:26

Afganistan'daki savaşın kahraman köpeği “Target”, Arizona'daki hayvan barınağında bir görevli tarafından yanlışlıkla uyutuldu. Kahraman köpek Target'ın ölümü, ABD'deki hayvan hakları savunucularını ayağa kaldırırken, köpeği uyutan kişinin görevi askıya alındı.

Haberin Devamı

KAHRAMAN KÖPEK "TARGET" / FOTO GALERİ

Afganistan'daki askerlerin maskotu haline gelen Target, Sasha ve Rufus isimli 3 köpek, Şubat 2010'da Pakistan sınırındaki Dand Patan üssünde 50 askerin kaldığı bir yere intihar komandosunun girmesini engellemiş, intihar komandosu köpekler yüzünden binanın dışında kendisini infilak ettirmişti. İntihar bombacısını ısıran Sasha isimli köpek olay yerinde ölmüş, diğer Target ve Rufus ise kurtulmuştu.

Bu olayın ardından Çavuş Young da "Target"ı sahiplenerek ABD'ye getirmişti. 

ABD'ye dönüşünde kahraman gibi karşılanan ve kısa süre önce Oprah Winfrey'in programına bile katılan “Target”, cuma günü Young'un bahçesinden kaçtı. Yerel bir barınak tarafından bulunan dişi köpek aynı gün uyutuldu.

Barınaktan yapılan açıklamada, “Görevli köpeği yakaladı ve uyuttu. Öldürülmesi öngörülmemişti. Görevli normal prosedürleri izlemedi” denildi ve soruşturma tamamlanana kadar görevlinin işinin askıya alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

ABD'li Çavuş Young ise, “Bu kadar iyi bir köpeğin başına böyle bir şeyin geldiğine inanamıyorum” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!