Savaş günlüğü... İsrail ve Hamas ateşkese sıcak bakıyor

Güncelleme Tarihi:

Savaş günlüğü... İsrail ve Hamas ateşkese sıcak bakıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 07:00

Mısırlı iki güvenlik kaynağına göre, İsrail ve Hamas yeni bir ateşkese ve rehinelerin serbest bırakılmasına sıcak bakıyor ancak bunun nasıl uygulanacağı konusunda taraflar arasında anlaşmazlıklar devam ediyor.

Haberin Devamı

Reuters’a konuşan kaynaklar, Hamas’ın serbest bırakılacak rehinelerin listesini tek taraflı olarak belirlemekte ısrarcı olduğunu söylediler. İsrail’in Hamas’ın listeyi belirlemesini kabul ettiğini, bununla birlikte ateşkesin zamanını ve süresini belirlemek için bir zaman çizelgesi ve listeyi görmek istediklerini belirten kaynaklar, İsrail’in Hamas’ın talep ettiği önceden belirlenmiş hatların gerisine çekilmesi konusundaki isteğini ise kabul etmediğini aktardılar.

AVRUPALI BAKANLARDAN İSRAİL’E ATEŞKES ÇAĞRISI

- Avrupa’nın üç büyük ülkesi Fransa, Almanya ve İngiltere’nin dışişleri bakanları, ayrı açıklamalarla İsrail’e “Gazze’de sürdürülebilir ateşkes çağrısı” yaptı. İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ve Alman mevkidaşı Annalena Baerbock, İngiliz Sunday Times gazetesi için ortak kaleme aldıkları makalede Gazze’de sivil ölümlerinin son bulması gerektiğini belirterek, “Günler, yıllar, nesiller boyu sürecek bir barış olmalı” dedi. Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna da ülkesinin Gazze savaşında “acil ateşkesin gerekli olduğuna” inandığını söyledi.

Haberin Devamı

‘HASTANEDEKİLERİ BULDOZERLE EZDİLER’ İDDİASI

- İsrail ordusunun buldozerlerle Gazze’nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi’nin bahçesinde barınan sivilleri ezdiği öne sürüldü. Görgü tanıkları, hastane binasının büyük bir kısmının buldozerlerle yıkıldığını, son dokuz gün içinde bahçeye gömülen insanların cesetlerinin çıkarıldığını, hastane avlusunda çadırlara sığınan yaklaşık 20 kişinin ezildiğini söyledi. Ordu ise hastane baskınında 90 kişinin tutuklandığını açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!