Şaron yapay komada

Güncelleme Tarihi:

Şaron yapay komada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2006 00:00

Ölüm döşeğindeki İsrail Başbakanı Ariel Şaron, yapay komada tutuluyor. Başbakanın ameliyatını yöneten cerrah Jose Cohen, "Şaron’un hayatta kalma ihtimali çok yüksek. Ama kanamanın, kalıcı hasarlar bırakacağı da kesin" dedi.

CHANNEL 2 televizyonunun aktardığına göre, Ariel Şaron’u ameliyat eden ekibin başında bulunan Dr Jose Cohen, "Başbakan’ın hayatta kalma ihtimali çok yüksek. Bu açıdan oldukça iyimserim" dedi. Ancak Cohen, "Böyle ciddi bir travmanın, beynin düşünme gücünü hiç etkilemeden atlatılabileceğini sanmak ise gerçekçi olmaz" diye konuştu.

Hadassah hastanesi Başhekimi Dr Şlomo Mor Yosef, Başbakan’ın, geçirdiği son ameliyattan sonra yeniden yoğun bakım ünitesine alındığını belirterek, son ameliyat sırasında beyinde kan basıncını düşürdüklerini ve kanamayı durdurduklarını bildirdi. Yapay olarak uygulanan tıbbi komada, en az bugün öğlene kadar kalacağı belirtilen Şaron’a, dün beyin taraması da yapıldı. Şaron’u tedavi etmek için çalışan ekip, Başbakan’ın durumunun önceki günden iyi olduğunu, ama hala hayati tehlikesi bulunduğunu tespit etti.

Gazetecilere bir açıklama yapan Hadassah hastanesi sözcüsü Ron Krumer ise, 25 dakika süren beyin taramasının, Başbakan Şaron’un durumunun iyiye veya kötüye gittiği yolunda herhangi ipucu vermediğini söyledi.

Şaron cehenneme gitti

İRAN basını, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle ameliyat edilen ve yoğun bakıma alınan İsrail Başbakanı Ariel Şaron için ağır ifadeler kullandı.

Muhafazakar Kayhan gazetesi, "Şaron cehenneme gitti" manşetiyle yayımlandı.

Gazete, "Gelen haberlerde, Sabra ve Şatilla kasabı Şaron’un ölümle boğuştuğu belirtiliyor ancak herkes onun öldüğüne inanıyor" diye yazdı.

Diğer muhafazakar gazete Cumhuri İslami de haberinde, "Sabra ve Şatilla kasabının iğrenç ömrünün son anları" başlığını kullandı.

Muhafazakar gazetelerin ağır ifadelerine karşın reformist gazeteler daha ılımlı ifadeler kullanmayı tercih etti. Bu gazetelerden Şark, Şaron’un sağlık durumuyla ilgili haberleri okuyucularına, "Şaron ölüm döşeğinde", Aftabe Yazd ise "Şaron’un siyasi ölümü" başlığıyla duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!