Şaron komadan uyandırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Şaron komadan uyandırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 10:01

Yaşam mücadelesi veren İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un yapay komadan çıkarılma süreci başladı.

Haberin Devamı

İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un, geçen hafta sokulduğu yapay komadan çıkarılmasının ilk aşamasına başlandı. Hastane yetkilileri, geçen hafta büyük bir beyin kanaması geçiren Şaron'un, kendi başına nefes alabilmeye muktedir olduğunu söylediler.

Yetkililer, ancak Şaron'un hala solunum cihazına bağlı olduğunu belirttiler.

Hadassah hastanesi başhekimi doktor Şolomo Mor-Yosef, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Başbakan'ın, kendisine verilen dozun azaltılmaya başladığı andan itibaren bağımsız olarak nefes almaya başladığına dikkat çekmek istiyorum” dedi. Başhekim, Şaron'un sağlık durumunun hala kritik olduğunu yineledi. Şaron'un yapay komadan tamamen çıkarılmasının saatler ya da günler sürebileceği kaydedildi.

İsrail televizyonu, Şaron'un zayıflayan yeterliliğinin ve yaşama şansının saptanmasına olanak sağlayacak uygulamanın başladığını ve ilk sonuçların, anestezi seviyesinin azaltılmasından birkaç dakika sonra alınabileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Şaron'un tedavi gördüğü Hadassah hastanesi müdürü Şlomo Mor-Yusuf, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hepimiz, çarşamba gününden bu yana Başbakan'ın beyninin görevlerini nasıl yerine getirdiğini görmek için bekliyoruz” dedi.

Doktorlar bu sayede, 5 gün önce meydana gelen büyük beyin kanamasının Şaron'a verdiği zararı tayin etmeye başlayabilecekler.  Bu arada Şaron'un yattığı hastaneden bugün erken saatlerde yapılan açıklamada, Başbakan'ın sağlık durumunda dün gece bir değişiklik olmadığı bildirildi.

28 ÜLKEDEN 60 PARLAMENTER KUDÜS'TE
  
İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumuyla ilgili bilgi almak isteyen 28 ülkeden 60 parlamenter bugün Kudüs'e geldi.

Kudüs'teki AFP muhabiri, heyetin, yetkililer ve doktorlardan bilgi almak üzere Şaron'un yattığı Hadassah hastanesine geldiğini, adlarını açıklamadığı parlamenterler arasında Amerikalı, Avustralyalı, Fransız ve Belçikalıların bulunduğunu aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!