Sarkozy'nin popülaritesi rekor düzeyde

Güncelleme Tarihi:

Sarkozynin popülaritesi rekor düzeyde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2007 10:50

Türkiye’nin AB üyeliğine karşıtlığı ile tanınan, Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, Fransız halkı arasında rekor düzeyde destek gördüğü saptandı. Journal du Dimanche gazetesince yayınlanan kamuoyu yoklamasına göre, Fransız halkının yüzde 65’i, Sarkozy konusunda olumlu düşünüyor.

Haberin Devamı

Ifop tarafından gerçekleştirilen ankete göre, Fransız halkının yüzde 65’i gibi büyük bir oranı, 16 Mayıs’ta resmen göreve başlayan Sarkozy’e olumlu bakıyor. Böylece, Sarkozy’ye verilen destek, General Charles de Gaulle’nin dışındaki tüm cumhurbaşkanlarının göreve başladıktan sonra sağladıkları destekten yüksek olduğu vurgulanıyor.

18 ile 26 Mayıs arasında gerçekleştirilen anket, Fransız halkının yüzde 23’ünün, Sarkozy konusunda çok memnun, yüzde 42’sinin ise oldukça memnun olduğunu gösterdi.

Le Figaro gazetesi, Charles de Gaulle’nin 1958 yılında yeniden iktidara geldiğinde halkın yüzde 67’sinin desteğine sahip olduğunu anımsattı.

Fransa’nın diğer cumhurbaşkanlarının göreve başladıktan sonra halktan sağladıkları desteğin, Sarkozy’ye verilen destekten düşük olduğuna işaret ediyor. Bu destek, Georges Pompidou için yüzde 54, Valery Giscard D’Estaing için yüzde 44, François Mitterand için hem 1981’de, hem de 1998’de yüzde 54, Jacques Chirac için ise, 1995 yılında yüzde 59, 2002 yılında ise yüzde 51 olarak ölçülmüştü.

BAŞBAKAN FİLLON’UN POPÜLARİTESİ YÜZDE 62

Bu arada, Fransız halkının, Sarkozy tarafından başbakanlığa getirilen François Fillon’a yüksek bir destek verdiği de belirlendi.

Ankete göre, halkın yüzde 62’si, Fillon’a olumlu bakıyor. Le Figaro, sadece Alain Juppe’nin 1995 yılında başbakanlığını üstlenmesinden sonra daha yüksek bir destek sağladığına dikkat çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!