Sarkozy, şiddet olaylarına el koydu

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy, şiddet olaylarına el koydu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2007 13:08

Çin gezisinden dün gece dönen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu sabah erken saatlerde, şiddet olaylarının yaşandığı Villiers-le-Bel'e gitti.

Haberin Devamı

Paris'in banliyösü Villiers-le-Bel'de polisten motosikletiyle kaçan 2 kişinin kaza yaparak ölmesiyle başlayan olayları Çin'den takip eden Nicolas Sarkozy, ayağının tozuyla bölgeye gitti. Eaubonne Hastanesi'ne giderek çatışmalarda ağır yaralanan bir polisi ziyaret eden Sarkozy, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, “Olan- biten affedilir gibi değil ve affedilmeyecek. Sorumluları yargıya hesap verecek. Bu bir suikast girişimidir” diyerek tavrını ortaya koydu. Sarkozy, daha sonra, Elysees Sarayı'na dönerek motosiklet kazasında ölen gençlerin ailelerini ağırladı. Bunun ardından Sarkozy, aralarında İçişleri Bakanı Michel Alliot-Marie ve Başbakan François Fillon'un da bulunduğu bazı bakanlarla kriz toplantısı yaptı.

Villiers-le-Bel’te önceki güne kadar süren olaylar, bölgeye akın eden polis ekiplerinin iyi organize olmasıyla dün gece duruldu. Gece boyunca kaydadeğer herhangi şiddet olayı yaşanmazken sıkı güvenlik önlemlerinin önümüzdeki günlerde de sürdürülmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Paris’in kuzeyinde bulunan Villiers-le-Bel banliyösünde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkeden gelen azınlıklar yaşıyor. İşsizliğin hakim olduğu Villiers-le-Bel, yıllardan bu yana Paris çevresindeki en tehlikeli bölgelerden biri olarak kabul edilirken, hırsızlık, uyuşturucu ticareti, tecavüz olayları da en çok burada yaşanıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!