Sarkozy göçmenlere sınav yapılmasını istedi

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy göçmenlere sınav yapılmasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2007 17:20

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en şanslı adayı olarak gösterilen Nicolas Sarkozy, "aile birleşimi" çerçevesinde bu ülkeye gelmek isteyen göçmenlerin sınava tabi tutulmasını istedi.

Haberin Devamı

Sarkozy, Marsilya'da yaptığı konuşmada, Fransa'nın, Hollanda'da olduğu gibi, "aile birleşimi" çerçevesinde gelecek yabancılara "uyum testi" uygulamasından yana olduğunu söyledi.

Almanya ve Danimarka'da da bu konuda girişimler olduğunu hatırlatan Sarkozy, ülkeye aile birleşimi çerçevesinde gelmek isteyen göçmenlerin bulundukları ülkelerdeki Fransız konsolosluklarında bu sınava girebileceklerini söyledi.

Kaçak göç konusunda sert bir politika izlemekten yana olan Sarkozy, daha önce, "seçilmiş göçmen" kavramını ortaya atmış ve Fransa'ya gelecek göçmenlerin kabul edilebilmesi için meslek ve kariyer açısından belirli kriterleri karşılamaları gerektiğini savunmuştu.

Ipsos araştırma merkezi tarafından yapılan bir ankete göre, Fransızların yüzde 53'ü, Sarkozy'nin bu konudaki önerisine destek veriyor.

Haberin Devamı

Yine aynı ankete göre, Fransızların yüzde 49'u "göçmenlerin bu ülke için şans olduğunu" düşünürken, yüzde 51'i bu görüşün aksini savunuyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!