Sarko ABD’de tatilde

Güncelleme Tarihi:

Sarko ABD’de tatilde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2007 00:00

’Amerikan Sarko’ lakabı bile yakıştırılan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ilk uzun tatili için ABD’yi seçti. New Hampshire eyaletinde haftalığı 30 bin dolardan bir göl evinde kalan Sarkozy yine eleştirilere hedef oldu. Tatilin toplam maliyetinin Sarkozy’nin yıllık ücretine yakın olduğunu belirten Fransız basını, "Tatil masraflarını kim ödüyor" diye sordu.

FRANSA Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yıllık tatilini ABD’de geçirmeyi tercih eden ilk seçilmiş Fransız lideri oldu. Daha önce Malta’da yaptığı üç günlük tatille eleştirilere hedef olan Sarkozy’nin yine lüks bir tatili tercih etmesi, "parayı kim ödüyor" tartışmalarına yol açtı.

Fransız basınına göre Sarkozy’nin cumhurbaşkanlığından aldığı yıllık ücret yaklaşık 109 bin dolar. Sarkozy’nin Winnipesaukee gölü kıyısında kaldığı 1200 m2’lik villanın eski Microsoft yöneticilerinden Mike Appe’ye ait olduğu bildiriliyor. İnternetteki emlak sitesine göre konutun haftalık kirası 30 bin dolar. Sarkozy, sözkonusu konutta iki hafta kalacak. Yol parası ve güvenlik önlemleri de dikkate alındığında tatilin neredeyse Sarkozy’nin yıllık ücretine yaklaştığı hesaplanıyor. Bu nedenle tatil masraflarının nasıl karşılandığı büyük merak konusu.

Le Monde Gazetesi ise Avrupa-ABD ilişkilerini geliştirmek isteyen Sarkozy’nin tatil mekanı olarak ABD’yi seçmesini mánidar buldu. Çünkü ABD’nin 2003 yılında başlayan Irak müdahalesiyle iki ülke ilişkileri zedelenmişti. ABD Kongresi’nde "Fransız patatesi" diye bilinen patates kızartmasının adı bile "Özgürlük patatesi" diye değiştirilmişti. Jacques Chirac’tan sonra Mayıs ayında cumhurbaşkanı olan Nicolas Sarkozy’nin tatil için ABD’yi seçmiş olması bu açıdan bakıldığında sembolik bir anlam da taşıyor.

ÜNLÜLERİN TERCİHİ

İki hafta boyunca karısı Cecilia, oğulları Louis ile Wolfeboro kasabasında kalacak olan Sarkozy ise tüm bu eleştirilere aldırmadan tatilin tadını çıkarmaya bakıyor. Winnepesaukee gölünün Springfield Point kesiminde güneş gözlüğüyle yüzerken objektiflere yakalanan Sarkozy’nin jetski’yle gezen gençlerle sohbet ettiği dikkati çekiyor. Winnepesaukee Gölü, daha önce Monaco Prensi Rainier ile Prenses Grace, Amerikalı yazar Kurt Vonnegut ve Drew Barrymoore gibi ünlüleri ağırlamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!