"Sandığa gidin, AfD yüksek oy almasın"

Güncelleme Tarihi:

Sandığa gidin, AfD yüksek oy almasın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 10:06

Almanya Türk Toplumu Eş Genel Başkanı Gökay Sofuoğlu, Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden'de Alman vatandaşı Türklere 'Sandığa gidin, oy kullanın' çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hessen eyaletinde 6 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde, Hessen Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü ile SPD adaylarını ziyaret edip; seçim çalışmalarını yerinde izleyen Almanya Türk Toplumu Eş Genel Başkanı Gökay Sofuoğlu, "Benim için parti adından çok listeler ve programı ön planda. SPD Wiesbaden çok renkli bir liste oluşturmuş. CDU, Yeşiller, FDP'nin de daha çok göçmen adaya yer vermesini isterdim" diye konuştu.

Sandığa gidin, AfD yüksek oy almasın


Wiesbaden SPD'nin birinci sıra adayı Christoph Manjura ile Türk adaylar Sibel Güler, Nedret Altıntop Nelson, Arif Ulusoy ve Haydar Akca'nın karşıladığı Sofuoğlu, aşırı sağcıların seçimlerden yüksek oy beklediğine dikkat çekti.

Sandığa gidin, AfD yüksek oy almasın

Yücel Aydın, SPD adaylarına başarılar diledi.

WELLRITZ CADDESİ'NDEN ÇAĞRI

SPD'nin Wiesbaden Belediye Meclisi adayları ile birlikte kentin Türk işletmeleriyle ünlü caddesi Wellritz'de esnaf ve vatandaşlarla görüşen Gökay Sofuoğlu, "Sandığa gidin ve oy kullanın. Sandığa katılım oranı artarsa AfD'nin oy oranı azalır. Bizler sağ teröre karşıyız. Demokrasimizin korunması için daha çok çalışmamız lazım. Almanya'nın daha çok sağa kaymasına izin veremeyiz" dedi.

Sandığa gidin, AfD yüksek oy almasın

SPD adayları Wellritz Caddesi'nde işletmeleri tek tek ziyaret ederek sandığa gitmelerini istediler.

SPD'li Christoph Manjura da herkesi kucaklamak istediklerini belirterek; komşu ilişkilerinin, sivil inisiyatif ve derneklerin listede yer almasına özen gösterdiklerini söyledi. Manjura, insanların karşı karşıya getirilmelerine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Sandığa gidin, AfD yüksek oy almasın

Mardin Midyatlı Eduard Benjamin, SPD adaylar Arif Ulusoy, Christoph Manjura ve Nedret Altıntop Nelson ile TGD Eş Genel Başkanı Sofuoğlu'yla (soldan üçüncü) sohbet etti.

ESNAF: SİZLERİ DAHA ÇOK GÖRMEK İSTERİZ

Wiesbaden Büyükşehir Belediye Başkanı Sven Gerich'in (SPD) de kendilerini sık sık ziyaret ettiğini belirten Serkan Güney, "Farklı konularda fikirlerimizi, nasıl ilerleme sağlayabileceğimizi soruyor. Biz de kendilerine görüşlerimizi aktarıyoruz. Siyasilerin esnafa ulaşması güzel" derken, Salman Karaüzüm ise ihmal edildiklerini söyledi.

Yücel Aydın da, siyasilerle seçimler zamanında görüşebildiklerini belirtirken, "Belediye Westend mahallesinde zayıf kalıyor. Esnaf olarak yalnız bırakıldığımızı hissediyoruz. Sizleri buralarda daha çok görmek isteriz" dedi.

Farız Güzelkan ise eşit vatandaş olmak istediklerini belirtti.

BAKMADAN GEÇME!