Şampiyonluğu kutlarken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonluğu kutlarken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2023 07:00

İtalya’nın en tehlikeli firarileri arasında gösterilen Vincenzo La Porta, Serie A takımlarından Napoli’nin 33 yıl sonra elde ettiği şampiyonluğunu kutlarken yakayı ele verdi. 11 yıldır aranan La Porta, taraftarlar arasında çekilen bir fotoğraftan teşhis edilerek yakalandı.

Haberin Devamı

Firari mafya üyesi Vincenzo La Porta 4 Mayıs tarihinde, Yunanistan’ın Korfu adasındaki kutlamalarda görüntülendi. La Porta, Napoli’nin şampiyonluk kutlamaları sırasında ikamet ettiği evinin balkonunda sevinirken çekilen bir fotoğraf karesinden teşhis edildi. Ardından Korfu’da La Porta’nın peşine düşen polis, firari İtalyanı motorsiklet kullanırken yakaladı. Polis tarafından yapılan açıklamada, “Futbola ve Napoli takımına olan tutkusu ona ihanet etti. La Porta, şampiyonluğun ardından kutlama yapmaktan kendini alamadı” denildi.

Camorra adlı bir suç örgütüyle bağlantısı bulunan La Porta suç ortaklığı, vergi kaçakçılığı ve dolandırıcılıktan gıyabında yargılanmış ve 11 yıl önce İtalya’da hüküm giymişti.

Şampiyonluğu kutlarken yakalandı


Haberin Devamı

14 YIL HAPİS CEZASI VAR

İtalyan yetkililer, 14 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 60 yaşındaki La Porta’nın iadesini talep ederken fanatik Napoli taraftarı La Porta, Yunanistan’da bir aile kurduğunu ve cezasını Korfu’da çekmek istediğini belirtti. Önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkması beklenen Vincenzo La Porta’nın akıbetinin daha sonra belli olacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!