Şair terörist

Güncelleme Tarihi:

Şair terörist
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2007 00:00

23 yaşındaki Müslüman İngiliz Samina Malik, kafa kesmeyi savunan cihat şiirleriyle terörizmi teşvik ettiği gerekçesiyle suçlu bulundu.

2000 yılında yürürlüğe giren yeni terör yasası kapsamında mahkum ilk kadın olan Malik, mahkemede, "terörizmi destekleyen bir aşırı İslamcı" olarak nitelendirildi.

KENDİSİNİ "Lirik Terörist" diye niteleyen İngiltere doğumlu Müslüman Samina Malik’in yazdığı şiirler, başkentteki ağır ceza mahkemesi Old Bailey’de masaya yatırıldı. Mahkeme, cihat çağrısı yapan, kafirlerin kafasının kesilmesini savunan şiirleri "terörizmde kullanılabilecek materyal" kapsamında değerlendirdi.

Malik, geçen ekim ayında bir terör zanlısının bilgisayarında kendisine ait bir epostanın bulunması üzerine Londra’nın batısındaki evi basılarak tutuklanmıştı. Heathrow Havalimanı’nda bir gazete bayisinde çalışan Malik’in yargılandığı mahkemenin karar duruşması önceki gün yapıldı. Terörizmi yücelten şiirlerinin yanısıra bilgisayarında terörle ilgili birçok belgeye rastlanan Malik, 19 saat boyunca davayı tartışan jüri tarafından 1’e karşı 10 oyla "suçlu" bulundu.

KAFA KESMEYİ SEVİYOR

"Şehadeti Bekleyen Yabancı" mahlasını kullanan Malik’in yazdığı "militan" şiirler, davanın temel konusu oldu. Malik, "Nasıl Kafa Kesilir" başlıklı şiirinde, rehinelerin kafasını kesmenin görüldüğü kadar zor ve kirli olmadığını coşkulu bir dille anlatıyor. Diğer şiirlerde, bütün bir mahalleyi öldürecek zehirli kurşunlardan bahseden, Batı’ya saldırılması çağrısını yapan, şehit olmak istediğini vurgulayan Malik, en sevdiği filmlerin de kafa kesme videoları olduğunu söylüyor.

Üzerinde "Jihad" (cihat) yazan bir bilezik takan Malik’in bilgisayarında bulunan terörizmle ilgili belgeler arasında bir El Kaide kitapçığı ile "Mücahitlerin Zehir Rehberi" adlı e-kitap da var. Malik’in bilgisayarının sabitdiskinde, Usame bin Ladin’in "savaş ilanı", tankları yokedebilecek patlayıcıların yapımı ve bombalı arabalarla ilgili tarifler, keskin nişancı tüfeği kullanma kılavuzu ve gayrimüslimleri nefretle anan metinler de var.

İngiliz polisi, Malik’in aşırı İslamcı internet sitelerine üye olduğunu, hatta El Kaide’nin İngiltere’deki lideri olduğunu belirledi. Malik’in, sosyalleşme sitesi Hi-5’daki kişisel profilinde de, "ahlaksız Batılıların öldürülmesi" çağrısı yaptığı ve "mücahitlere bir şekilde yardım etmek" istediği görülüyor. İngiliz Terörle Mücadele Birimi Başkanı Peter Clarke, "Malik, şiddet içeren aşırı görüşlerini internet yoluyla paylaşmış ve bir terörist gruba para bağışlamıştır" dedi. 6 Aralık’ta kararını verecek olan yargıç Peter Beaumont, "tüm hapis cezası seçeneklerin masada" dedi.

Samina’nın kafa kesme dizeleri

Samina Malik, "Yaşayan Şehitler" adlı şiirinde Müslümanlara kafirlere karşı ayaklanma çağrısı yapıyor. "Nasıl Kafa Kesilir" başlıklı şiirinde ise şu mısralar var:

"Birçoğunuzun düşündüğü gibi zor değildir/Bileğin bir hareketine bakar/Bıçağı biler ve aptalın kafasını sola yatırıp ileri geri oynatırsın/O pislik hiç şüphesiz çırpınıp bağıracaktır/Ama sen boşver o eşşoğ..."

Terörist şairin bilgisayarında bulunan "Mücahitlerin Zehir Rehberi" adlı e-kitap, Abdel Aziz müstear isimli bir kişi tarafından internette yayıldı. Ancak Amerikalı uzmanlar, kitabın çok özensiz yazıldığını belirterek, "Yazan kişi hiç kimya bilmiyor. Bu tariflerle zehir değil, olsa olsa koku bombası yapılır" demişlerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!