Sade ve kısa tören istedi

Güncelleme Tarihi:

Sade ve kısa tören istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2022 07:00

İngiltere’de son olarak 1953’te Kraliçe 2. Elizabeth için yapılan taç giyme töreni, 70 yıl sonra tekrar edecek. Ancak Kral Charles, kendi taç giyme töreninin çok daha sade, az katılımlı ve kısa olmasını istedi.

Haberin Devamı

KRAL 3’üncü Charles’ın ‘Altın Küre Operasyonu’ adı verilen taç giyme törenine ilişkin detaylar ortaya çıktı. İngiltere basınında yer alan haberlere göre, yeni yılda yapılması beklenen tören için konuk sayısı başta planlanan 8 binden 2 bin civarına düşürüldü. Hükümdara külçe altın takdim etme gibi zaman alan eski geleneklerin bazıları iptal edildi. Tören, 4 saat yerine bir saatten biraz daha uzun olacak şekilde planlandı.

KADİFE SANDALYELER KULLANILMAYACAK

1953’teki törenler için yapılan kadife sandalyelerin de daha sade versiyonları ile değiştirilmesi bekleniyor. Katılımcıların seremoniye özel kostümler yerine takım elbise gibi daha rahat giysiler giyebileceği belirtildi. Ayrıca Prens William’ın törenlerin planlanmasında önemli bir rol aldığı aktarıldı. Saray kaynakları, “Dünya 70 yılda çok değiştiği için Kral’ın daha modern bir tören istediğini” öne sürdü. Kraliçe 2’nci Elizabeth için 1953’te yapılan taç giyme törenine 8 bin kişi katılmıştı. Charles’ın ayrıca tören sırasında okuyacağı metni de sadeleştirdiği belirtildi. Ancak Charles’ın, annesi Kraliçe Elizabeth’in taç giyme töreninde bindiği altın ‘Kraliyet Arabası’nı kullanacağı belirtildi. Törenin ne zaman düzenleneceği henüz ilan edilmese de Kral’ın Haziran 2023’te taç giymesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Sade ve kısa tören istedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!