Saddam'dan teÅŸekkür: Genel af

Güncelleme Tarihi:

Saddamdan teşekkür: Genel af
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 20, 2002 15:08

Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin, genel af çıkardı. Affın, Saddam Hüseyin'in görevini sürdürmesi için geçen hafta düzenlenen referandumda tüm Irak halkının ''Evet'' oyu kullanmasından sonra, halka teşekkür etmek amacıyla çıkarıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Enformasyon Bakanı Muhammed Said El Sahaf'ın, devlet televizyonunda okuduğu kararnamede, Saddam Hüseyin'in siyasi suçlar dahil, çeşitli suçlardan ötürü tutuklu bulunanlar ile kaçak ve mahkumlara geniş kapsamlı af çıkardığı belirtildi.

Kararnamede, cinayet suçuyla mahkum olanların, kurbanların ailelerinin affetmeleri, hükümete ya da halka borçlarını ödemeleri halinde serbest bırakılacakları kaydedildi.

Irak lideri Saddam Hüseyin, 23 yıllık iktidarında ilk kez bu tür bir af çıkardı.Â

MAHKUMLAR SERBEST BIRAKILIYOR

Saddam Hüseyin'in genel af ilanından hemen sonra, cezaevlerinden tahliyeler başladı.

Irak televizyonları, baÅŸkent BaÄŸdat'ın 35 kilometre batısında bulunan, ülkenin en büyük cezaevi Ebu Gurayb'dan salıverilen mahkumların görüntülerini yayınladı.Â

Cezaevinden sevinç çığlıkları içinde koşarak çıkan mahkumlar, ''siyonizm ve ABD karşıtı'' sloganlar attı.

Tahliye iÅŸlemi sırasında, İçiÅŸleri Bakanı Mahmud Ziyad El Ahmed ve bakanlığın iki müsteÅŸarı da hazır bulundu.Â

El Ahmed, gazetecilere yaptığı açıklamada, affın, ''mahkumların ailelerine ve bütün Irak halkına sunulan bir hediye'' olduğunu, ''Irak'ta yeni bir toplumun oluşturulması yönünde adımların atıldığını'' söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!