Saddam’ın kızı aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Saddam’ın kızı aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2010 00:00

Irak’ın devrik liderinin Ürdün’de yaşayan en büyük kızı Raghad hakkında “terörist faaliyetleri” desteklediği suçlamasıyla Irak’ın girişimi üzerine İnterpol tarafından tutuklama emri yayınlandı. Raghad, Ürdün Kralı Abdullah’ın himayesinde.

IRAK’ın başkenti Bağdat’ın Nisan 2003’te koalisyon güçlerinin eline geçmesinin ardından sığındığı Ürdün’de yaşamını sürdüren Raghad Hüseyin ülkesine sınırdışı edilme olasılığıyla karşı karşıya. 2006 yılında Irak’taki “terörist faaliyetleri” desteklemekle suçlanan Raghad hakkındaki tutuklama emri yenilenerek Interpol tarafından yayınlandı. Raghad, geçen ay düzenlenen Irak seçimlerini hedef alan saldırılarla bağlantılı olmakla suçlanıyor.

Saldırı emrini o vermiş

Kanıt olarak ise Raghad’ın geçen eylül ayında Irak’taki Sünni direniş hareketini yöneten ve babasının eski sağ kolu İzzet İbrahim el-Duri’ye gönderdiği bir mektup gösteriliyor. İddiaya göre Raghad mektupta el-Duri’den, “Bağdat’taki hükümet hedeflerine saldırılar düzenlemesini ve seçimleri sabote etmesini” istiyor. Ürdün Kralı 2. Abdullah, Raghad Hüseyin’i “politikaya karışmaması karşılığında himayesine almıştı. Bu ilk “belgeli” kanıtla Raghad’ın bu anlaşmayı ihlal ettiği ve sınırdışı edilebileceği belirtiliyor.

Ürdün Kralı’nın misafiri

Raghad 2003’te Bağdat’ın düşüşünden bu yana Amman’da Amerikan elçiliği yakınlarında bir lüks villada 3 oğluyla birlikte yaşıyor. Çocukları seçkin Kraliyet Akademisi’nde okuyor ve ona kısıtlı da olsa alışveriş ve sosyalleşme izni veriliyor. Ürdün Kraliyeti Raghad ve çocuklarının misafir olduğunu belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!