Saddam hapiste AIDS’ten korkmuş

Güncelleme Tarihi:

Saddam hapiste AIDS’ten korkmuş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 00:00

Irak’ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin’in cezaevinde tutulduğu günlerde AIDS kapmaktan korktuğu öne sürüldü. Merkezi Londra’da olan El-Hayat Gazetesi’nin yayınladığı belgelere göre, Saddam, Amerikalı muhafızlardan çamaşırlarını, kendi ipine asmamalarını istedi, çünkü "gençlere özgü hastalıklardan" kapmaktan korkuyordu.

Saddam, "En büyük endişem böyle yerlerden cinsel hastalık ya da AIDS kapmak. Amerikalılar ve diğer istilacılar, istila ettikleri ülkeye tehlikeli hastalıklardan başka ne getirebilirler ki" demiş. Saddam, Duceil kentinde 148 Şii’nin öldüğü infazlara onay verdiği gerekçesiyle insanlığa karşı suç işlemekten suçlu bulunmuş ve 30 Aralık 2006 tarihinde idam edilmişti.

Saddam, esaret günlerinde doktoruna "Belki yeniden evlenirim" diye de şaka yapmış. Devrik lider, "Doktora espri yaptım. ’Belki Allah nasip eder de yine evlenirim ve çocuklarım olur, adlarını Uday, Kusay ve Mustafa koyarım’ dedim" diye not düşmüş. Irak’ın devrik lideri, notlarında Şii İran’ın ülkesi üzerindeki etkisinden duyduğu endişeyi de dile getirmiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!