S.O.S çağrısını duyuramayanlar

Güncelleme Tarihi:

S.O.S çağrısını duyuramayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2005 01:46

Dünya, tsunami felaketzedelerine yardım için amansız bir yarış içine girerken, BM, bu yardımsever ülkelerin unuttuğu kriz bölgelerinin listesini yayınladı ve acilen yardım elinin uzatılmasını istedi.

Listeye göre, işgal altındaki Filistin topraklarından Kongo, Burundi ve Çeçenistan’a kadar uzanan yoksul bölgelerin 2005 yılı için ihtiyacı olan para sadece 1.7 milyar dolar.

FİLİSTİN İşgal altındaki topraklarda yokluk içinde yaşmaya çalışan ve nüfusun yüzde 47’sini oluşturan insanlar için 302.5 milyon $ yardım gerekli.

KONGO DEM.CUM. Devlet, beş yıl süren iç savaşın ardından 2003’te kuruldu. Yeniden alevlenen savaş yüzünden yerinden yurdundan olan insanlar için 185.3 milyon $ lazım.

ÇAD Çorak topraklar üzerindeki bu yoksul ülkeye Sudan’dan 160 bin kişi göç etti. Çok acil 182.6 milyon dolara ihtiyaç var.

SOMALİ Dört yıl süren kuraklığın uçurumun kenarına getirdiği ülke ve çeşitli bölgelere göç eden 700 bin insan için 164.4 milyon $ gerekiyor.

UGANDA

Ülkenin kuzeyini kan gölüne çeviren isyancı Direniş Ordusu yüzünden kaçanların sayısı 1.8 milyonu geçiyor. Bu insanlar için 157.6 milyon $ lazım.

ERİTRE 157 milyon dolar, uzun kuraklık sonucu açlık tehlikesi yaşayan 2.2 milyon insanı kurtarabilir.

BATI AFRİKA Kara Kıta’nın batısındaki 10 ülke için toplam 152.2 milyon dolar gerekiyor. İnsanlar, kuraklık ve iç savaşlar yüzünden yokluk içinde.

BURUNDİ Özellikle kırsal alan nüfusu, kolera, sıtma ve diğer salgın hastalıklar yüzünden kırılıyor. 134 milyon dolarlık gıda ve sağlık yardımına ihtiyaç var.

GİNE Bu Batı Afrika ülkesinde, komşu ülkelerden gelen milyonlarca mülteci yaşıyor. Ayrıca 82 milyon insan da evini terk etti. 43.7 milyon dolar gerekli.

FİLDİŞİ SAHİLİ

Hükümet ve isyancı güçler arasındaki çatışmalar yüzünden güvenli bölgelere göç eden 500 bin kişi için 39.3 milyon dolar lazım.

ÇEÇENİSTAN 1999 yılından beri zalim bir ayrılıkçı savaşın içinde kıvranıyor. Komşu ülkelere kaçan binlerce mülteci için 59.4 milyon dolar gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!