Rusya Devlet Başkanı Putin, Asperger sendromundan muzdarip

Güncelleme Tarihi:

Rusya Devlet Başkanı Putin, Asperger sendromundan muzdarip
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 12:00

ABD Savunma Bakanlığı bünyesinde çalışan bir düşünce kuruluşu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'de otistik bozukluk olduğunu öne sürdü. 2008 tarihli araştırmanın sonuçları, Putin’in tüm kararlarını etkileyen Asperger sendromundan muzdarip olduğunu ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Washington’dan çarpıcı Putin analizi… Pentagon bünyesinde çalışan 'Office of Net Assessment' adlı düşünce kuruluşu, Rusya Devlet Başkanı Putin’in vücut dilini incelediği 2008 tarihli bir araştırmanın sonuçlarını yayımladı.

Buna göre; Putin, tüm kararlarını etkileyen otistik bozukluğa sahip. Bebeklik döneminde nörolojik gelişimi sekteye uğrayan Putin’in, Asperger sendromundan muzdarip olabileceği öne sürüldü.

Araştırma ekibi, Putin’in beyni üzerinde bir çalışma yapma fırsatı bulamadığı için teorilerini kanıtlama olanağından henüz yoksun. Fakat Putin’in savunmacı davranış ve mimikleri, Pentagon araştırmasının iddiasını destekler nitelikte.

ASPERGER SENDROMU NEDİR

Asperger sendromu, temel olarak sosyal ilişkilerde kendini gösteren bir bozukluk.

Toplumsal ilişkilerde kullanılan el kol hareketleri, vücut konumu, yüz yüze ya da göz göze gelme gibi sözel olmayan davranışlarda bozulma, yaşıtlarıyla uygun ilişkiler geliştirememe, diğer insanlarla birlikte eğlenme güçlüğü, toplumsal ilişkilerde uygun duygusal karşılık verememe, Asperger sendromunda görülen belirtiler arasında.

Çocukluk çağında tanımlanmakla birlikte erişkinlerde de görülebilir. Asperger sendromlu kişiler genellikle özel bir alanda oldukça yeteneklidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!