Rusya : Arnavutlar Sırpları kesmesin

Güncelleme Tarihi:

Rusya : Arnavutlar Sırpları kesmesin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

NATO'nun askeri müdahale tehtidine rağmen Sırplar Kosova'daki Arnavutları öldürmeye devam ederken, Rusya Dışişleri Bakanı İgor İvanov, ‘Sırp askerlerine saldırmamaları’ için Arnavutları uyardı. Moskova'da ağırladığı Yunan Dışişleri Bakanı Teodoros Pangalos'la Kıbrıs ve Kosova sorunlarını görüştükten sonra basına açıklamalarda bulunan İvanov, Sırpların işlediği cinayetleri tamamen görmezden gelerek, Arnavutların ateşkes anlaşmasını ihlal ettiklerini ileri sürdü.

NATO üyesi Yunanistan'ın da Kosova konusunda, Sırplara askeri operasyona karşı çıkan Rusya ile aynı görüşü paylaştığı kaydedildi. Pangalos daha önce yaptığı açıklamada, Sırplara askeri müdahalenin Balkanlar'da ciddi sorunlara yol açacağını ileri sürmüştü.

Dün gelen haberlere göre ise Arnavukluk'tan Kosova'ya geçmeye çalışan üçü çocuk dört Arnavut Yugoslav sınır polisi tarafından vurularak öldürüldü. Arnavutluk'ta mülteci olarak yaşayan 28 yaşındaki Ramiz Sylmetaj'ın iki ve altı yaşındaki oğulları Mazlum, Muharrem ve 12 yaşındaki yeğeni Leonora'yla birlikte can verdiği bildirildi.

Öte yandan İvanov ve Pangalos'un görüşmede Kıbrıs sorununu da ele aldıkları ve bir işbirliği anlaşması imzalanacağı bildirildi. Bu konuda ayrıntılı bilgi verilmedi. Bilindiği gibi Rusya, Türkiye'nin tepkisi üzerine, S-300 füzelerinin Rus kesimine sevkiyatını ertelemişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!