Rusların Kafkaslar ısrarı

Güncelleme Tarihi:

Rusların Kafkaslar ısrarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Oslo görüşmelerinde Rusya Başbakanı Putin'in Clinton'ı Çeçenistan operasyonunu engelleyen AKKA limitleri konusunda ikna etmeye çalışacağı iddia edildi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in, bugün Oslo'da ABD Başkanı Bill Clinton'ı, AKKA silah limitlerinin "Çeçenistan operasyonu dolayısıyla" Kafkasya bölgesinde aşılması sorunu konusunda ikna etmeye çalışacağı bildirildi.
Rusya hükümet kaynaklarının İnterfaks'a verdikleri bilgilere göre, Putin, Avrupa'da konvansiyonel silahların sınırlandırılmasını öngören AKKA antlaşmasının Kafkasya kanat bölgesinde öngördüğü limitlerin son Çeçenistan operasyonu sırasında aşılması nedeniyle Clinton'a ayrıntılı bilgi verecek. Bu kaynaklara göre Putin, limitlerin aşıldığını kendilerinin önceden NATO ülkelerine bildirildiğini anımsatacak. Putin, bu kapsamda, AKKA hükümlerine sıkı sıkıya uymakta oldukları, durumun geçici olduğu konusunda Clinton'ı ikna etmeye çalışacak.
Rus hükümet kaynaklarına göre, Putin'in bu çerçevede, "Çeçenistan'daki askeri operasyonun ne kadar sürebileceği, dolayısıyla limit aşımının ne kadar devam edeceği" konusunda Clinton'a bilgi vermesi olasılığı da bulunuyor.
Putin, ayrıca ülkesinin Çeçenistan politikasının vazgeçilmez olduğunu, bu konuda kesin bir tutuma sahip olduklarını Clinton'a bildirecek, sivillere karşı değil, teröristlere karşı savaştıklarını anlatacak, sorunun siyasi boyutlarının ileride görüşme masasında çözümleneceğini belirtecek.
Putin, ABD yönetiminin Çeçenistan ile ilgili olarak kendilerini eleştirmesinden rahatsızlık duyduklarını, ayrıca "Kafkasya'daki gelişmeler konusunda Clinton'a tek yanlı bilgiler sunulması olasılığının bulunduğunu düşündüklerini" bildirecek, ancak ABD yönetiminin de bu konuda kendi ülkesi içinde baskı altında bulunduğunun farkında olduklarını anlatacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!