Rusların cemresi

Güncelleme Tarihi:

Rusların cemresi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2006 00:00

Moskova halkı bahar müjdesini son 20 yıl boyunca olduğu gibi yine hayvanat bahçesindeki Kamçatka ayısından aldı. Önceki gün derin bir esnemeyle 7 aylık kış uykusundan uyanan ayı için bakıcısı, "O bir meteoroloji uzmanı. Uyandı mı zerre kar yağmaz" diyor.

YILIN yarıdan fazlasını soğuk ve karlı kış şartlarında geçirmek zorunda kalan Moskova halkı bahar müjdesini, son 20 yıl boyunca olduğu gibi yine hayvanat bahçesindeki Kamçatka ayısından aldı. Moskova Hayvanat Bahçesi’nin en eski sakinlerinden olan ve ismi görevliler tarafından sır olarak saklanan Kamçatka ayısı önceki gün, derin bir esnemeyle 7 aylık kış uykusundan uyandı.

HİÇ YANILMAZ

1986 yılından beri Moskova hayvanat bahçesinde bulunan bir ton ağırlığındaki dev ayının çok iyi bir iklim tahmincisi olduğu biliniyor.

Hayvanat bahçesi basın sözcüsü Natalya Estratova ayının hünerini meraklı basın mensuplarına söyle anlatıyor:

"Ziyaretçiler musallat olmasın diye ayımızın adını size vermiyorum ama gördüğüm en iyi meteoroloji uzmanı olduğunu söyleyebilirim. Bizim Kamçatkalı ayı uyandığında Moskova’ya bir sonraki kışa kadar tek bir zerre kar düşmeyeceğinin garantisini almış oluyoruz. Ayı önceki gün kış uykusundan uyandığına göre Moskova’ya bahar geldi demektir. Bizim ayı hiç yanılmaz."

İlk gün 1.5 kilo elma yedi

Dev hayvanın kış uykusundan sonra davranışlarının tam anlamıyla dinamik hale gelmediğini belirten hayvanat bahçesi yetkilisi şunları söyledi: "Bizim ayı yine de kendisini beslemeye başladı. Baharın ilk günü 1.5 kilo elma yedi. Bir hafta sonra tam olarak kendine gelince günde tükettiği gıda 30 kiloya çıkacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!