Ruslar ve Ukraynalılar Mısır'a gidiyor, çünkü...

Güncelleme Tarihi:

Ruslar ve Ukraynalılar Mısıra gidiyor, çünkü...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 11:30

Mısır’ın turizm sektörü, geçtiğimiz hafta salı günü başlayan ve 100'den fazla kişinin ölümüne neden olan hükümet karşıtı isyanla büyük bir darbe aldı. Dünyanın dört bir yanından ülkenin tarihi mekanlarını görmek ve tatil beldelerinde konaklamak için gelen turistler ülkeden kaçıyor. Ancak bir ülke, bu konuda istisna oluşturmuş durumda. Şu an Mısır’da bulunan 30 bin Rus turist ülkeyi terk etmeyi reddediyor.

Haberin Devamı

 

 

Rusya Federal Turizm Acentesi diğer ülkelerden Mısır'a gelen turistler havaalanlarına akın etmiş olmasına rağmen yaklaşık 30 bin Rus turistin, ülkeyi terk etmekte tereddüt gösterdiğini söyledi.

 

Rusya ve komşusu Ukrayna’dan Mısır’a yapacakları tatili iptal etmeyen turistlerin de havaalanlarında uzun kuyruklar oluşturduğu belirtildi.

 

Rusya’nın petrol ve doğalgaz şirketleri Lukoil ve Novatek’in de Mısır’da görevli personelini tahliye etmeye başladığı bildirildi. Buna rağmen, Rus turistler için hiçbir acil tahliye programı başlatılmazken, turist şirketleri müşterilerinin geri dönmek gibi bir talepte bulunmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

 

Moscow Times gazetesinde yer alan habere göre, Federal Turizm Acentesi başkan yardımcısı Alexander Radkov, “İnsanlar tatillerini bölmek istemiyor. Şarm El Şeyh ve Hurghada’daki dönüşler takvimde belirlendiği gibi gerçekleştiriliyor” dedi.

 

Radkov, Mısır ordusunun düzen sağlamak için uğraştığı ve yağma olaylarının yaşandığı yerlerde tatil yapan Rusların, “belirlenmiş ve parası ödenmiş turlarını iptal etmek istemediklerini” belirterek, “Genel olarak bakıldığında, Mısır’ın tatil beldelerindeki durum sakin. İnsanlar endişe etmeksizin tatillerine devam ediyor” ifadesini kullandı.

 

PROGRAMLARI İPTAL EDİN ÇAĞRISI

Rusya Spor, Turizm ve Gençlik Politikası Bakanlığı, ülkedeki tüm turizm şirketlerinden Mısır’a düzenledikleri programları iptal etmelerini istedi.

 

Yapılan açıklamada, “Mısır’daki mevcut şartlar dolayısıyla Rus turistlerin turizm şirketleriyle yaptıkları anlaşmaların feshedilmesini talep etme hakkının doğduğu”belirtildi.

Haberin Devamı

 

Öte yandan, Mısır’a gitmekte ısrarcı olan Rus turistlerin “canları, sağlıkları ve malları adına çok dikkatli olmaları” istendi.

 

MÜBAREK YENİ İSTİHBARAT BAŞKANI ATADI

Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in istifasını isteyen muhaliflerin ayaklandığı Mısır'da sokak eylemleri 7'nci gününde de devam ediyor.

Şu ana kadar en az 125 kişinin ölümüyle sonuçlanan protestolar sürerken, Mübarek'in yeni bir istihbarat başkanı atadığı bildirildi.

El Ahram gazetesinin haberine göre, istihbarat başkanı Ömer Süleyman'ı önceki gün devlet başkanı yardımcısı yapan Mübarek, Süleyman'ın yerine Kuzey Sina Valisi Murat Muvafi'yi getirdi.

Hükümetin istifasının ardından Mübarek, kendisine yakınlığıyla bilinen Sivil Havacılık Bakanı Ahmet Şefik'i de başbakanlığa atamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!