Ruslar da Bush'a isim taktı: JORA

Güncelleme Tarihi:

Ruslar da Busha isim taktı: JORA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2002 02:11

ABD Başkanı Bush'un Avrupa çıkarmasının en uzun bölümünü oluşturan Rusya temasları bugün başlıyor. Putin-Bush zirvesinin bir numaralı gündem maddesi nükleer silahlarda indirim.

TIME dergisinin haberine göre, ABD Başkanı George Bush'un Putin'e Puti-Put lakabı takması Rusya'da pek olumlu karşılanmadı. Puti-Put kelimesi Rusya'da sık sık kullanılan ‘‘Liliput’’ (Güliver'in Maceraları'ndaki cüceler) sözcüğünü çağrıştırdığı için Bush'un Putin'e bu lakabı kısa boyu yüzünden verdiği sonucuna varıldı. Hemen ardından ise George Bush'a Rusça bir lakap takıldı: ‘‘Jora’’. Ortodoks Slav olan Ruslarda George ismi Georgiy olarak telafuz ediliyor. Bunun kısaltılması ise Jora.

SIKI PAZARLIK

Almanya'daki temaslarını tamamlayarak dün akşam Moskova'ya gelen ABD Başkanı George Bush ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün yapılacak zirve, Rus basınına göre sıkı pazarlıklar ortamında geçecek.

Zirvenin ana gündem maddesini nükleer silahların indirimi oluşturuyor ve belki de bu konu son defa yoğun biçimde görüşülecek. İki devletin nükleer silahlar konusundaki yeni hedefinin ‘‘minimum kapasiteyle caydırıcılık’’ olduğu belirtiliyor. Bush ve Putin ayrıca A'dan Z'ye ikili ilişkiler ve global ekonomiden terörizmle mücadeleye kadar dünyadaki gelişmeleri gözden geçirecekler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!