Rus Büyükelçi isim verdi: ‘Pilotumuzu vuran Türk vatandaşı’

Güncelleme Tarihi:

Rus Büyükelçi isim verdi: ‘Pilotumuzu vuran Türk vatandaşı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 23:14

RUSYA’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda düşürülen uçakta ölen pilot yardımcısı Oleg Peşkov’un inerken Alparslan Çelik isimli bir Türk vatandaşı tarafından vurulduğunu iddia etti. Karlov, ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye’den “özür, sorumluların cezalandırılması ve tazminat” beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Uçağın düşürüldüğü 24 Kasım gününe işaret eden Karlov, “Belki tesadüfen bizim uçağımızın vurulduğu, düşürüldüğü bölgede birçok basın mensubu ortaya çıktı. Pilotumuza paraşütle inerken ateş açan grubu da çekti basın mensupları. Uzun menzilli otomatik tüfekle önce ateş açtılar, bunu çektiler, sonra da fotoğraflar paylaşıldı. Bizim pilotumuza ateş açan Alparslan Çelik. Kameranın karşısına geçti, açıklama yapıyordu. Sonra da paraşütün bir parçasını gösterdi. Rahat Türkçe konuşuyordu. Anlaşılıyor ki, onun babası da eski Belediye Başkanlarından biri” dedi.

‘HAVADA VURULDULAR’ DEMİŞTİ

Alparslan Çelik, olaydan sonra kameraların karşısına çıkarak pilotları kendilerinin öldürdüğünü söylemişti. Türk uçaklarının düşürdüğü Rus uçağının pilotlarının paraşütle atlarken vurularak öldürüldüğünü anlatan Çelik, “Rus pilotları ölü olarak ele geçirildi. Paraşütle atlarken havaya açılan ateşle vurularak öldürüldü” demişti. Elazığ’ın Keban ilçesinin MHP’li eski Belediye Başkanı Ramazan Çelik’in oğlu 32 yaşındaki Alparslan Çelik, 2014 yılının nisan ya da mayıs ayında sınırdan önce Irak’a giderek Türkmenlerle birlikte IŞİD’e karşı savaştı. Çelik buradan da 2015 yılı başlarında Suriye’ye geçerek Bayırbucak Türkmenleri saflarına katıldı. Çelik, 2’nci Sahil Tümen Komutanlığı birlikleri içine katıldı ve komutan rütbesine kadar terfi etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!