Rupert Murdoch’dan medyaya etik dersi

Güncelleme Tarihi:

Rupert Murdoch’dan medyaya etik dersi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2009 00:00

New York Post gazetesi, ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden’ın kızı Ashley Biden’a ait olduğu iddia edilen ve bir genç kadını kokain çekerken gösteren video görüntülerini satın almayı reddetti.

NEW York Post gazetesi, medya dünyasına ders verircesine, ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden’ın kızı Ashley Biden’a ait olduğu iddia edilen görüntüleri satın almayı reddetti. Görüntülerde, Ashley Biden olduğu söylenen bir genç kadın kokain çekiyordu. Kimliğini açıklamadığı satıcıyı temsil ettiğini söyleyen avukat Tom Dunlap, gazete yöneticilerine gelerek 43 dakikalık videonun 90 saniyelik bölümünü izletti. Ancak gazete yöneticileri, avukatın önce iki milyon dolar istediği, sonra 400 bin dolara kadar düştüğü görüntüleri satın almayı reddetti. Kapı kapı dolaşıp medya kuruluşları ile pazarlıklarını sürdüren Dunlap, fiyatı en son 250 bin dolara kadar indirdi.

Videoda, ABD Başkan Yardımcısı’nın 27 yaşındaki kızı Ashley Biden olduğu belirtilen genç bir kadın, kokain olduğuna inanılan beyaz bir tozu üç kez burnuna çekiyor. Video görüntüsünün Delaware Eyaleti’nin Wilmington kentindeki bir parti sırasında Ashley’in haberi varken kayda alındığı ifade edildi. Videonun aynı partide bulunan ve Ashley Biden’ın arkadaşı olduğu söylenen biri tarafından kaydedildiği belirtildi.

Ashley Biden, on yıl önce New Orleans’ta marijuana maddesi bulundurmaktan tutuklanmıştı. Ashley Biden, Delaware Eyaleti’nin Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çalışıyor. Yıllarca Delaware Eyaleti’nden ABD Senatörü olarak görev yapan Joseph Biden, uyuşturucuyla yaptığı mücadele ile de tanınıyor. Eşi Jill ile birlikte Şili’de bulunan Joseph Biden konuyla ilgili açıklama yapmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!