Rumlardan hacı krizi

Güncelleme Tarihi:

Rumlardan hacı krizi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 03, 2009 22:27

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, bugün başlaması planlanan müzakere sürecinin ikinci turunu son anda bir hafta erteledi. Hristofyas, bir grup Rum’un önceki gün KKTC’deki Aziz Manas Kilisesi’ndeki ayine katılamamasını gerekçe gösterdi.

Haberin Devamı

RUM lider, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın önceki gün ortaklaşa yaptığı ‘vakit kaybetmeden anlaşma’ çağrısına erteleme kararı alarak cevap verdi. Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile buluşan Hristofyas’ın sözcüsü aracılığıyla açıkladığı erteleme kararı ve gerekçesi KKTC Cumhurbaşkanlığı’nı tatmin etmedi. KKTC Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Hasan Erçakıca, Hristofyas’ın ertelemeye gerekçe gösterdiği sınır kapısından geçemeyen Rumların, kendi aralarındaki sorunlar nedeniyle ayine kaçırdığını açıkladı.

30 Rum ayine katılamadı Â

Rumlar, 5 yıldır Güzelyurt ilçesindeki Aziz Mamas Kilisesi’nde 2 gün süren ayin düzenliyor. Rum ‘hacı adayları’ önceki gün KKTC ile Rum kesimini birbirine bağlayan 6 sınır kapısından normal bir şekilde geçerek ayine katıldı. Halen kapalı olan Yeşilırmak kapısında da BM aracılığıyla isim listeleri verilerek geçiş planlandı. Bir grup Rum, BM listesinde isimleri bulunmamasına rağmen kapıdan geçmeye kalktı. Türk polisinin listede isimleri bulunmayan 30 kişiyi geri çevirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!