Rumlar'dan Denktaş'a ret

Güncelleme Tarihi:

Rumlardan Denktaşa ret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

RUM Yönetimi, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, Türk tarafının Kıbrıs'ın AB üyeliğine onay vermesi için ileri sürdüğü KKTC'nin tanınması koşulunu reddetti. Rum Dışişleri Bakanı Kassulides, ‘Sahte devlet’ olarak nitelediği KKTC'nin asla tanınmayacağını iddia etti, uluslararası kamuoyunun da bu görüşte olduğunu savundu.

Bu arada Denktaş AB'nin Kıbrıs'taki tek taraflı tutumu nedeniyle artık iki devlet esası üzerinde görüşebileceklerini belirterek ‘Toplumlararası görüşmeler safhası geride kaldı. Şimdi yeni bir safhadayız. Bunu iyi değerlendirmek zorundayız’ dedi.

Öte yandan, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Diego Cordovez, Ada'daki temaslarını sürdürüyor. Önceki gece Denktaş ile bir araya gelen Cordovez dün de Türk ve Rum siyasi parti liderlerini Yeşil Hat'ta buluşturdu. Güney Kıbrıs'ta Şubat ayında yapılacak başkanlık seçimleri nedeniyle müzakare sürecinin kopmaması için çaba harcayan Cordovez'in Mart ayından sonra yeni bir zirve düzenlenmesi için hazırlık çalışması yaptığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!