Romanya'da Türk mafyası operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Romanyada Türk mafyası operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2001 00:00


Toygun ATİLLA-Kadir ERCAN / ANKARA / İSTANBUL
Haberin Devamı

Eniyet Genel Müdürlüğü, Romanya'nın başkenti Bükreş'te Romen polisiyle ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Meriç' adlı operasyon ile ‘Sarallar Çetesi’nin lideri Hüseyin Saral ile benzin kaçakçılığı şebekesinin elebaşısı Adem Gözübüyük'ü yakaladı.

SEVGİLİSİ YAKALATTI

Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Daire Başkanlığı ile İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün bir yıl önce başladığı Meriç Operasyonu'nda önce Hüseyin Saral'ın sevgilisi İlkbal Nur Büyükkeskin sıkı takibe alındı. Hakkında adam öldürme suçundan 4 kez, uyuşturucu madde kaçakçılığından bir kez işlem yapılan Saral'ın Romanya'daki adresi böylece belirlendi. Alaattin Çakıcı, Kürşat Yılmaz ve Sedat Şahin'in yakalanması da sevgilileri izlenerek sağlanmıştı. İstihbarat çalışmaları sırasında Belgrat Ormanları'nda 'Beyaz Tilki'nin yakalattığı kaçak benzin şebekesinin elebaşı Adem Gözübüyük'ün de Romanya'da bulunduğu anlaşıldı.

4 KENTTE AYNI ANDA

Bunun üzerine Türk polisi, İnterpol aracılığıyla Romanya polisi ile irtibata geçti. Bilgi sızmasını önlemek amacıyla her iki ülkenin polisi saat 05.30'da operasyon başlattı. Üsküdar'da 3 yıl önce bir kuyumcu kuryesinden 500 bin dolar ve 22 kilogram altının gasp edilmesi ile ilgili olarak da aranan Saral, Romen polisi tarafından Bükreş'te yakalandı. Aynı anda Adem Gözübüyük de bir operasyonla ele geçirildi. Meriç Operasyonu'nun İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da 276 polisin katıldığı Türkiye ayağında ise Saral ile Gözübüyük'ün aralarında tetikçilerin de bulunduğu 30 adamı yakalandı. Bu kişilerle birlikte sahte kimlikler, tüfek dürbünü, 3 tabanca, 4 av tüfeği ve bol miktarda mermi ele geçirildi.

SUÇ MAKİNESİ SARAL

Yakalandığında üzerinde Cebrail Sunal adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan Hüseyin Saral, 16 Mart 1998'de İstanbul'da ‘‘Yağma, yol kesme, adam kaçırmak’’, 4 Kasım 1998'de İstanbul'da ‘‘cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve adam öldürmek’’, 1999 yılında da ‘‘Hırsızlık’’ yapmaktan aranıyordu.

Saral'ın, hakkında yurtdışına çıkış yasağı olmasına rağmen elde etmiş olduğu karapara ile Romanya-Bükreş'te Mert Import Export S.R.L. adında kurduğu şirkete ait tankerlerini, mazot kaçakçılığı yaparak çeşitli illegal işlerde kullandığı belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!