Romanya'da Türk başbakan adayına Cumhurbaşkanı vetosu!

Güncelleme Tarihi:

Romanyada Türk başbakan adayına Cumhurbaşkanı vetosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 14:08

Romanya'daki genel seçimleri kazanan Sosyal Demokrat Parti'nin (PSD) başbakanlık için önerdiği Tatar Türkü aday Sevil Shhaideh, Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis tarafından reddedildi.

Haberin Devamı

AFP'nin haberine göre, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis, "Lehte ve aleyhteki argümanları dikkatlice inceledim. Ve bu teklifi kabul etmemeye karar verdim" dedi.

Romanya Cumhurbaşkanı, "PSD koalisyonunu başka bir aday göstermeye davet ediyorum" diye konuştu.

AFP, "Iohannis, Romanya'daki Türk azınlıktan olan Shhaideh'i neden reddetiğine ilişkin gerekçe belirtmedi" ifadesini kullandı.

Romanya'da 11 Aralık'ta yapılan genel seçimi, halkın yüzde 45'inin desteğini alarak kazanan PSD'nin lideri Liviu Dragnea geçen hafta, partisinin, başbakanlık için 52 yaşındaki Shhaideh'i önerdiğini duyurmuştu. Dragnea, 2012'deki bir referanduma hile karıştırmaya çalıştığı gerekçesiyle hakkında iki yıl tecilli hapis cezası bulunduğu için başkakanlığa aday olamamıştı.

TARİHE GEÇECEKTİ

Haberin Devamı

Shhaideh, veto edilmeseydi, Romanya'nın ilk kadın ve Müslüman başbakanı olacaktı.

TARİH PROFESÖRÜ KEMAL KARPAT'IN AKRABASI

Tarih profesörü Kemal Karpat'ın akrabası olan Sevil Shhaided, 2012 yılında devlet sekreterliği görevinde bulunmuş, 2015 yılında Victor Ponta hükümetinde kalkınma bakanlığı yapmıştı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!