Roman gibi iddianame

Güncelleme Tarihi:

Roman gibi iddianame
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2008 00:00

Fransa’da tecavüz ettiği yedi kızı öldürmekle suçlanan seri katil Michel Fourniret bugün mahkeme önüne çıkıyor. Fourniret ve işbirlikçisi olan eşi Monique Olivier hakkında filmlere konu olabilecek bir iddianame hazırlandı. Buna göre ikilinin yolu, adam bir kıza cinsel tacizden yargılanmayı beklerken bir çöpçatan köşesinde yayınlanan ilanıyla kesişti.

Şeytani anlaşma

Korkunç bir plan yaptılar. Michel, Monique’in ikinci kocasını öldürecek, karşılığında kadın da ona fantezilerini gerçekleştirmek için bakire kız bulmasına yardımcı olacaktı. Ve tüyler ürpertici cinayet serisi böyle başladı.

MICHEL Fourniret bakire kızlara hastalık derecesinde düşkündü. Monique Olivier ise kocasından gördüğü şiddetten bıkmıştı. Michel bir kıza saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu, yargılanmayı bekliyordu. Monique ile işte tam bu sırada, bir gazetenin çöpçatan sütununa yolladığı mektupla tanıştı. Şeytani bir plan yaptılar. Buna göre Michel, Monique’in şiddet gördüğü kocasını öldürecek, kadın ise adama bakire kız bulması için yardım edecekti.

Michel, 1925 Sedan doğumluydu. Cezayir’de savaşmıştı. Sonra marangoz, elektrikçi olarak çalışmış, hatta bir ara bir okulda kendine iş bulmuştu. Küçük kızlara merakı çok önceden başlamıştı. 1960’larda bir kıza tacizde bulunduğu için 8 ay tecilli hapis cezası almıştı. Bu ceza üzerine oğlunun annesi olan ilk karısı kendisini boşamıştı. Psikolojik tedavi de işe yaramamıştı. Monique ile yolu kesiştiğinde 1984 yılıydı ve yine bir kıza cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyordu.
/images/100/0x0/55eace64f018fbb8f897e0e4

Monique’in başından ise iki başarısız evlilik geçmişti. Michel, onu bu zulümden kurtabilir, o da karşılığında adamın fantazilerinin gerçekleşmesine yardımcı olabilirdi. 1987 yılının Ekim ayında Michel, hapishaneden salıverilirken Monique onu kapının önünde bekliyordu. Michel, anlaşmanın kendi payına düşen tarafına uymadı, buna karşılık Monique, adamın cinsel sapkınlıklarının baş ortağı oldu.

KIZLARA BEKARET TESTİ

Paris’in güneyinde bir ev tuttular, evlendiler ve bir çocukları oldu. İlk kurbanlarını, Michel cezaevinden çıktıktan iki hafta sonra ağlarına düşürdüler. Araçla 17 yaşındaki Isabelle Laville’in yanına yaklaştılar. Adres sorma bahanesiyle kızı araca binmeye ikna ettiler. Monique’in tek başına ya da bazen küçük oğluyla birlikte olması, kızların araca binmesini kolaylaştırıyordu. Kimi zaman Monique, kocasının talebi üzerine kızlara bekaret testi bile yapıyordu. Edebiyata meraklı, satranç ustası koca, kızların ırzına geçerken Monique de yan odaya açılan ayna görüntülü bir camın ardından korkunç saldırıyı izliyordu.

Cesetlerin bazıları Fourniret çiftinin yaşadığı şatoda bulundu. Şatonun hikayesi de karanlıktı. Şatoyu, Michel’in hapishanede tanıştığı bir banka soyguncusunun parasıyla almışlardı. Paranın yerini de soyguncunun karısını öldürerek öğrendikleri yolunda iddia var. Kız kaçırma, tecavüz ve cinayetler 2003 yılına kadar sürdü. 2003 yılında Belçika’da tuzağa düşürmeye çalıştıkları 13 yaşındaki bir kız kaçıp, polise ihbarda bulundu. Kendisine de Belçikalı sübyancı Marc Dutroux’nun karısına olduğu gibi ağır ceza verilmesinden korkan Monique, polise ihbarda bulununca seri bakire cinayetlerinin sonu geldi.

SapIk çİftİn kurbanlarI

Isabelle Laville (17): 11 Aralık 1987’de Fransa’nın Auxerre kentinde okuldan eve dönerken kaçırıldı. Fourniret, cesedi bir kuyunun dibine gömdü. Sanık suçunu kabul etti, karısı işbirlikçi.

Fabienne Leroy (20): 8 Temmuz 1988’de Paris’in doğusunda bir süpermarketten kaçırıldı. Ertesi günü kanlar içindeki cesedi bir askeri üssün yakınlarında bulundu. Genç kız göğsünden vurularak öldürülmüştü.

Jeanne-Marie Desramault (22): 18 Mart 1989’da Charleville-Mezieres’te bir tren istasyonunda kaçırıldı. Cesedi Fourniret’nin şatosunda bulundu.

Elisabeth Brichet (12): Belçika’nın Namur kentinde 20 Aralık 1989’da arkadaşından evine dönerken kaçırıldı. Cesedi şatoda bulundu. Fourniret cinayeti itiraf etti, tecavüzü ise reddediyor.

Natacha Danais (13): 21 Kasım 1990’da Fransa’nın Nantes kenti yakınlarında kaçırıldı, bıçaklanarak öldürüldü. Cesedi üç gün sonra Atlantik sahilinde bulundu.

Celine Saison (18): 16 Mayıs 2000’de ortadan kayboldu. Cesedi iki ay sonra Belçika sınırındaki çalılıklarda bulundu. Fourniret, tecavüz ve cinayeti kabul etti.

Mananya Thumphong (13): 5 Mayıs 2001’de Sedan kentinde kaçırıldı. Cesedi bir yıl sonra bulundu. Sanık, adam kaçırma ve cinayeti kabul etti.

Ayrıca Fourniret, cesedi bulunmayan birkaç kadının ortadan kaybolmasıyla da suçlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!