Rodos salı gününden beri yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Rodos salı gününden beri yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2008 19:20

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda geçen salı günü çıkan ve yerleşim birimlerini de tehdit eden yangının henüz kontrol altına alınamadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yunan basın-yayın organları, 3 ayrı cepheye sıçrayan yangınla “Kitari”, “Asklipio” ve “Istria” bölgelerinde mücadele verildiğini ve Ada'nın güneyinde bulunan 5 otelin, alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde boşaltıldığını duyurdular.

Basın-yayın organları, yüzlerce itfaiyeci ile gönüllünün yanısıra İtalya ve Fransa'dan gelen itfaiye uçaklarının da mücadele verdiği yangında, ilk belirlemelere göre 40 bin dönüm ormanlık alanın kül olduğunu da kaydettiler.

Bu arada başkent Atina'nın da içinde yer aldığı Atika bölgesinde bulunan “Aspropirgos” yerleşim birimi yakınlarında çalı yangını çıktığını da belirten basın-yayın organları, bölgede 12 itfaiye aracı, 36 itfaiyeci, 4 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopterin görev yapmakta olduğunu duyurdular.

Öte yandan, Yunanistan Sivil Savunma Örgütü, Mora Yarımadası'ndaki “Lakonia” ile “Korint” kentleri, Atika bölgesinin güneybatı kesimi ve Girit Adası'nda yeralan “Hanya” kentiyle çevresinin yangın tehlikesi yüksek bölgeler olduklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!