Rio polisi: Soyguna uğradıklarını iddia eden ABDli yüzücüler 'yalan söyledi'

Güncelleme Tarihi:

Rio polisi: Soyguna uğradıklarını iddia eden ABDli yüzücüler yalan söyledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 10:04

Brezilya polisi, soyguna uğradıklarını iddia eden ABD'nin altın madalyalı dört yüzücüsünün yalan söylediğini duyurdu.

Haberin Devamı

Rio polisi: Soyguna uğradıklarını iddia eden ABDli yüzücüler yalan söyledi

Rio de Janeiro Emniyet Müdürü Fernando Veloso, yaptığı basın açıklamasında yüzücülerden bir veya birkaçının soyguna uğramadıklarını, durdukları benzin istasyonunda saldırgan tavırlarıyla çevreye zarar verdikten sonra silahlı güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle, hasarın maliyetini ödeyerek olay yerinden ayrıldıklarını söyledi.

Veloso, güvenlik görevlisinin yüzücülerden birinin taşkın davranışları nedeniyle silahını çektiğini ifade etti. Yüzücülerden Gunnar Bentz ve Jack Conger, Çarşamba günü Rio havaalanından uçakları havalanmadan önce sorgulanmak üzere polis tarafından uçaktan indirilmişti. Bentz ve Conger, yeniden sorgulandıktan sonra dün gece Rio'dan ayrıldı.

Haberin Devamı

Takım arkadaşları James Feigen Brezilya'da kaldı ve soruşturma süresince yetkililerle işbirliği yaptığını kaydetti. Dördüncü yüzücü Ryan Lockte ise Pazartesi günü ABD'ye uçtu. Yüzücüler, Cumartesi akşamı Fransız Olimpiyat takımının bir partisinden dönüşlerinde bindikleri taksinin 'polis üniforması giyen kişiler tarafından durdurulduğunu, içlerinden birinin Lochte'nin kafasına silah dayadığını ve soyguncuların kişisel eşyalarıyla paralarını çaldıklarını' söylemişti.

Fakat Rio polisi, verilen ifadelerin çelişkili olduğu ve iddiaların kapalı devre güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle uyuşmadığını dile getirip soruşturmanın devam için iki yüzücünün ABD'ye uçuşlarına engel olmuştu.

'TUVALETİN KAPISINI KIRDILAR'

 Rio Emniyet Müdürü Veloso basın açıklamasında olay günü yaşananları anlattı. Veloso'nun açıklaması yayınlanırken, yerel medya da güvenlik kamerası görüntüleriyle olaya tanıklık edenlerin röportajlarını paylaştı.

Veloso'nun anlattığına göre Lochte ve arkadaşları tuvaletini kullanmak için Olimpiyat köyü yakınlarındaki bir benzin istasyonunda durdu.

Rio polisi: Soyguna uğradıklarını iddia eden ABDli yüzücüler yalan söyledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!