Reuters: Oylarına sahip çıkanlar arttı

Güncelleme Tarihi:

Reuters: Oylarına sahip çıkanlar arttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 23:21

İNGİLİZ haber ajansı Reuters, “Türk gönüllüler, bıçak sırtındaki seçimi izlemek için akın ediyor” başlıklı haberde binlerce kişinin 7 Haziran seçiminde sandık başında görevli olacağını yazdı.

Haberin Devamı

İki yıl önce, Gezi Parkı eylemlerinin ardından kurulan ‘Oy ve Ötesi’ oluşumunun yöneticileri, geçen yıl cumhurbaşkanlığı seçiminde altı şehirde seçimi izleyebildiklerini, 7 Haziran hedeflerinin ise 162 bölgede 70 bin gönüllüyle çalışmak olduğunu söyledi. Seçim yasaları sadece siyasi parti temsilcilerine ve bağımsız adaylara sandıkta görevli olma hakkı veriyor. Bu yüzden Oy ve Ötesi’nin çalışmaları partilere bağlı olacak. Dernek beş muhalefet partisiyle çalışacak. “Oylara sahip çıkacak” gönüllerinin üçte ikisi kadın, üçte ikisi 26-45 yaş aralığında.

Oy ve Ötesi organizasyonunu yönetmek için çalıştığı uluslararası bir danışmanlık şirketinden istifa eden 32 yaşındaki Serhan Çelebi, ajansa yaptığı açıklamada Türkiye’deki kurumlara olan güvenin azalması nedeniyle böyle bir hareketin yola çıktığını, Gezi Parkı eylemlerinden ilham aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ise “Biz bu grubun bağımsız olduğunu düşünmüyoruz. Eğer seçim sandıklarına gölge düşürmeye çalışırlarsa buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!