Rekortmen sadece doğumunda geç kaldı

Güncelleme Tarihi:

Rekortmen sadece doğumunda geç kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 22:50

Dünya Atletizm Şampiyonası’nda kırdığı 100 metre ve 200 metre rekorlarıyla dünya gündemine oturan Jamaikalı sporcu Usain Bolt, ailesinin kaldığı eve su bağlatmış. Şampiyonadan sonra da yolunu yaptıracak.

Haberin Devamı

İşte Bolt'un muhteşem rekoru ve sonrası - Fotogaleri 

İşte Bolt'un dünya rekoru kırdığı 9:58'lik derecesi / Video

DÜNYA Atletizm Şampiyonası’nda 100 metreyi 9.58 saniyede, 200 metreyi 19.9 saniyede koşarak rekor kıran Jamaikalı atlet Usain Bolt, tüm dünyada adından söz ettirmeyi başardı. Şimdi uluslararası medya bu nefes kesici başarının ardındaki bilinmeyenleri araştırıyor. Alman Bild am Sonntag Gazetesi, Usain Bolt ile ilgili şu bilgileri derleyip okuyucularına duyurdu:
* Hayatında gerçekten bir kez geç kaldı. O da doğumunda. Annesi Jennifer Bolt, “Beklenen doğum gününden 10 gün sonra doğdu” dedi.
* Yarış öncesi Bolt, asla kendisi esneme egzersizi yapmıyor. Bir fizyoterapist kaslarını ısıtıyor. Bu sayede koşu için yüzde 20 enerji tasarrufu sağlamış oluyor.
* Jamaika’nın başkenti Kingston’da birlikte yaşadığı üvey kardeşi Sadiki, Usain’den sadece birkaç gün sonra dünyaya geldi.
* Bolt’un en sevdiği şeylerden biri banyoda bolca vakit geçirmek. Sadiki, “Banyoda çok oyalanıyor, aynanın önünde de dans ediyor” diyor.
* Yarış öncesi asla kahvaltı yapmıyor, bunun yerine tavuk nugget yemeği tercih ediyor, yarış sonrası da domino oynuyor.
* Pekin Olimpiyatları sonrasında anne-babasının yaşadığı Sherwood’daki evlerine su bağlattı. Jennifer Bolt, “Su gelip gidiyor. Dünya Şampiyonası’ndan sonra sokağı da yaptıracağız” diyor.
* Bolt, Dünya Şampiyonası sırasında iki yarış arasını kaldığı otelde Playstation 3 oynamayı seviyor. Tercihi “Pro Evolution Soccer”. En sevdiği takımlar ise Arjantin ve Portekiz. Oyun konsülüne karşı yarıştığında kazanan Bolt, aynı başarıyı Sadiki’ye karşı gösteremiyor.
* Arkadaşlarıyla başparmaklarını bastırarak selamlaşıyor.
* Jamaika’da BMW M3 ile yaptığı kazanın ardından, X5 kullanmayı tercih ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!